Leotar zasjeo na vrh

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Pobjedom protiv Slobode iz Novog Grada u derbiju trećeg kola fudbaleri Leotara su ostali jedina ekipa koja ima maksimalan učinak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Trebinjci su opravdali ulogu favorita i savladali Novograđane, koji su na “Policama” imali nekoliko vrlo izglednih prilika. Meč je opravdao epitet derbija, pošto su obje ekipe bile željne igre, tražile pogodak i prava je šteta što ih nije bilo više.

Gosti su prvi zaprijetili. Već u trećem minutu šansu je propustio Milan Zec, da bi Leotar odgovorio samo minut kasnije, kada je Nenad Stojanović pogodio prečku. U 43. minutu Leotar je uspio da kruniše terensku nadmoć. Poslije akcije po lijevoj strani lopta dolazi do Miloša Aćimovića, koji sa 16 metara preciznim udarcem pogađa mrežu Slobode.

U drugom poluvremenu tempo igre je opao, pa je viđeno manje šansi. Pobjedu domaćih potvrdio je Lazar Zečević sedam minuta prije kraja meča.

“Srećan sam i zadovoljan poslije treće pobjede. Pokazali smo kvalitet više u odnosu na prethodne utakmice. Od samog starta smo kontrolisali utakmicu, mada su i gosti imali nekoliko povoljnih prilika. Igrali smo strpljivo, čekali pravu šansu i nakon postignutog gola neplanski se povukli. Srećan sam i zbog toga što se publika vratila na stadion. Nećemo da se zaustavimo na ovome, već i u Mrkonjić Gradu idemo na pobjedu”, najavio je Damjan Ratković, trener Leotara, za Glas Srpske.

U ekipi Slobode mogu da žale za propuštenim šansama, a trener Zlatko Jelisavac nije zadovoljan ni suđenjem Slaviše Mazića iz Vlasenice.

“Nismo bili na nivou igara u prethodne dvije utakmice, što je jedan od razloga poraza. Drugi svakako leži u činjenici da su Trebinjci postigli golove iz pozicija u kojima su i sudije imale svog udjela. Kod prvog, umjesto da se izvede aut kod kućice delegata, lopta je ubačena u visini šesnaesterca, a pitanje je da nam se pred odmor nije zatresla mreža šta bi se dešavalo. Kod drugog, velika je vjerovatnoća da se igrač Trebinjaca nalazio u ofsajdu”, smatra Jelisavac.

Statistika

Strijelci: 1:0 Aćimović u 43, 2:0 Zečević u 83. minutu.

Stadion: “Police” u Trebinju.

Gledalaca: 700.

Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica) 6.

Žuti kartoni: Andrić, Jeknić, Milošević, Kolak, Marković (Leotar), Tica, Kovačević, Rastoka (Sloboda).

Igrač utakmice: Miloš Aćimović (Leotar) 7,5.

Leotar: Kolak 7, Jeknić 7, Todorović 7,5, Popović 7, Milošević 7, Andrić 7 (od 69. minuta Marković 7), Cimirot 7, Zečević 7,5, Aćimović 7,5, Dmitrović 7 (od 82. minuta Tasovac), Stojanović 7 (od 62. minuta Šešelj 7).

Sloboda (NG): Kondić 6, Tica 6, Brkić 6 (od 64. minuta Mustedanagić), Aćić 5,5, Rastoka 5,5, Vojinović 6, Kovačević 6, Popović 6 (od 77. minuta Žujić), Hamzić 5,5, Antonić 6, Zec 6 (od 80. minuta Kenjalo).