Albanci tukli Srbe usred Beograda (FOTO, VIDEO)

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, definitivno neće biti nastavljena, poslije prekida koji je uslijedio pred kraj prvog poluvremena.

Meč neće biti nastavljen iz bezbjednosnih razloga, zvanično je saopštio oficijelni spiker na stadionu Partizana.

srbija_albanija0-0c

Susret je prekinut kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat s albanskom zastavom. U trenutku kada je srpski fudbaler Stefan Mitrović uhvatio zastavu, na njega su nasrnula dva albanska igrača u pokušaju da mu je otmu. Tada je došlo do opšte gužve na terenu, utrčalo je i nekoliko navijača, pa je sudija Martin Etkinson iz Engleske pozvao igrače u svlačionicu i prekinuo meč.

srbija_albanija0-0f

Fudbaleri Albanije su prilikom napuštanja terena gađani bakljama i upaljačima, a policija je ušla na južnu tribinu i razdvojila dvije grupe navijača, javio je izvještač Tanjuga.

Navijač koji je uletio na atletsku stazu udario je jednog albanskog igrača kada je napuštao teren.

Prekid je trajao više od 50 minuta, a u međuvremenu su vođene konsultacije između predstavnika dva nacionalna saveza i delegata UEFA o tome da li može da bude nastavljena.

Konačna odluka je da meč neće biti nastavljen.

Susret je prekinut u 42. minutu pri rezultatu 0:0.

srbija_albanija0-0b

Incident osmislio brat premijera Albanije

Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, uhapšen je večeras u VIP loži stadiona Partizana pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom sa mapom takozvane Velike Albanije poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Kako je RTS-u potvrđeno u MUP-u, dron sa zastavom je pušten sa krova Crkve Svetog Arhanđela Gavrila u Humskoj ulici, a Ramin brat upravljao je njome daljinskim upravljačem iz VIP lože.

Daljinski upravljač je pronađen kod Orfi Rame, prenosi RTRS.

U Prištini slavlje poslije incidenta

Poslije incidenta zbog koga je prekinut meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, u centru Prištine je slavlje uz vatromet, muziku i uzvikivanje “Albanija, Albanija”.

Veliki broj građana Prištine izašao je na gradske trgove, a ulicama kruže kolone vozila sa zastavama Albanije.

Policija je blokirala sve prilaze za vozila glavnom trgu, a i okolni trgovi su prepuni ljudi koji slave.

Do prekida ravnopravan meč

Fudbalska utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, koja je večeras u Beogradu prekinuta u 42. minutu, protekla je u borbenoj i ravnopravnoj igri, bez incidenata na terenu.

U uzavreloj atmosferi, uz snažnu podršku Srbiji i zviždanje albanskoj himni, srpski reprezentativci su imali inicijativu i u prvih pola sata stvorili nekoliko prilika za pogodak.

Najpovoljnije šanse nisu iskoristili Dušan Tadić i Danko Lazović, ali je domaćinu u završnici poluvremena ponestalo koncentracije, pa su i Albanci mogli da zatresu mrežu Vladimira Stojkovića preko Mavraja i Cane.

srbija_albanija0-0d

Albanski fudbaleri su na sve načine pokušavali da uspore ritam utakmice i umrtve igru, pa su u više navrata ostajali na travnjaku, iako sudija nije svirao nikakav prekršaj.

Prvi žuti karton pokazan je upravo zbog toga, nakon što albanski igrač Agoli odugovlačio sa ubacivanjem lopte u igru.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za EP 2016. u Francuskoj reprezentacija Srbije igra na domaćem terenu 14. novembra protiv Danske.

Statistika

Susret na stadionu Partizana, pred oko 25.000 gledalaca, vodio je Martin Etkinson iz Engleske.

Srbija: Stojković, Ivanović, Kolarov, Mitrović, Nastasić, Gudelj, Matić, Tošić, Ðuričić, Tadić, Lazović.

Albanija: Beriša, Hisaj, Agoli, Cana, Mavraj, Kukeli, Lila, Chaka, Abraši, Lenjani, Balaj.

Odluka o meču naknadno

Evropska fudbalska unija (UEFA) će naknadno donijeti odluku o registrovanju utakmice Srbija – Albanija, potvrdio je večeras delagat UEFA, Holanđanin Hari Bin.

srbija_albanija0-0e

“Poslije svega što je viđeno utakmica je morala da bude prekinuta. Ne želim da pričam ko je kriv. Disciplinska komisija UEFA odlučiće o tome, mogu samo da kažem da smo specijalni izvještač i ja podnijeli izvještaj. Okolnosti su takve da utakmce nije mogla da bude nastavljena”, rekao je Bin na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

[youtube id=”IoqvoXqoL_0” width=”620” height=”360”]

1 Comment

  1. Дрон, безпилотна летјелица, какву смо видјели, америчке је производње. Како се нашла у Србији? Од кога су је албанци добили? Какво је то обезбјеђење у Београду када се летјелица нашла на врху цркве? Какав је то ваздушни простор изнад Београда ван контроле? Летјелица је могла носити и експлозив. Иза свега и ових питања треба уперити поглед и пажњу на америчку амбасаду. Зар то није озбиљан знак да је Србија рањива од терориста. Ако је влада Србије имало озбиљна требала би покренути опсежну истрагу унутар безбједносних структура. Сутра је војна парада. Сада је то један од највећих свјетских ризика након овог догађаја на стадиону.

Comments are closed.