Zvezda uz mnogo sreće do bodova u Surdulici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik iz Surdulice na gostovanju sa minimalnih 1:0 u 23. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je ostvarila 21. pobedu u Superligi i održala veliku prednost nad rivalima u borbi za titulu, dok je Radnik upisao deseti poraz.

Već na samom startu dogodio se momenat koji je, ispostavilo se, odlučio meč. Zimsko pojačanje crveno-belih Milan Gajić našao se u poziciji za šut i u osmom minutu meča doneo prednost svojoj ekipi prvencem u Zvezdinom dresu.

Superliga Srbije, 23. kolo:
Radnik Surdulica – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
(Gajić 8)

Stadion: Radnika u Surdulici
Glavni sudija: Petar Piper

Radnik (4-2-3-1): Vasiljević – Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović – Ristović, Kojić – Stanisavljević, Keremeh, Danosko – Zlatanović. Trener: Milan Milanović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić, Čaušić – Vukanović, Ebisilio, Simić – Pavkov. Trener: Vladan Milojević.

Zvezda je na startu meča imala inicijativu i pritiskala zadnju liniju Radnika svim snagama, ali se posle gola domaćin opustio i krenuo da napada.

Napadač Radnika Igor Zlatanović imao je dve fantastične prilike u prvih 45 minuta. Prvo je “bombastičnim” šutem zatresao prečku gostiju, da bi mu naredni podjednako dobar šut odbranio Borjan fantastičnom paradom.

Zvezda je uspela da ukroti napade domaćih i da na poluvreme ode sa minimalnom prednošću.

U nastavku igre Radnik je ponovo igrao jako dobro. Zvezda je pokušala da nametne tempo sa početka utakmice i da reši pitanje pobednika, ali je tim iz Surdulice ponovo preuzeo inicijativu i nastavio da napada.

U 57. minutu Radnik je opet pogodio prečku. Ristović je namestio loptu na 20 metara od gola, posle jednog nesmotrenog faula Milunovića, a lopta se od neravnog terena nezogdno odbila. Borjan je uspeo da refleksno odreaguje i skrene loptu iznad sebe i, na njegovu sreću, odbije je od prečku van opasnosti.

Šanse domaćih fudbalera su se ređale i posle pokušaja Ristovića, a najmanje sreće je imao napadač Surduličana Igor Zlatanović, koji je pored prečke iz prvog poluvremena stvorio još nekoliko izglednih prilika u drugom.

Do kraja utakmice Zvezda nije imala maltene nijednu priliku, sem pokušaja Pavkova i Vukanovića u istom napadu, posle kojih su crveno-beli izborili samo korner.

Radnik je još jedanput napao preko Ristovića, čiji šut je otišao tik kraj leve stative Borjanovog gola, ali je Zvezda uspela da se konsoliduje, “zategne” odbranu i ne dozvoli iznenađenje.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Partizan u “večitom derbiju” 2. marta od 17 časova, dok Radnik ide na gostovanje Radničkom u Niš u istom terminu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо