Zvezda gostuje Radniku u Surdulici

U cenru pažnje šampiona je samo tačka na mapi gde piše Surdulica, o derbiju ni riječ. Kod trenera Crvene zvezde prioriteti i pravila su jasna. Dok se ne završi današnje (17.00) gostovanje Radniku, Vladan Milojević neće pomjerati misli ni za milimetar ka duelu sa vječitim rivalom Partizanom, koji je na programu sljedeće subote.

Nije bilo izuzetaka ni kada se igrala Liga šampiona, tako je i sada. Ni činjenica da su crveno-beli protiv današnjeg rivala ostvarili svih osam pobjeda, uz gol-razliku 34:2, ne utjiču na Milojevićev nepokolebljiv stav da svaki naredni protivnik zaslužuje maksimalan respekt. Radnik je u seriji od šest prvenstvenih mečeva bez poraza (četiri pobjede), dok crveno-beli jure šesti uzastopni trijumf.

“Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Uz dobar spoj mladosti i iskustva, Radnik je doveo i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Radnik isto igra i na strani i kod kuće, i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih” oprezan je Milojević.

Lijepa vijest je da se stanje povrjeđenih igrača Rodića, Jovančića, Gobeljića, kao i golmana Borjana, popravlja. Ben je malo gripozan, pa će možda pauzirati.

“Oporavak povređenih ide u veoma dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i nadamo se da će uskoro moći maksimalno da treniraju. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite da vlada grip u celoj Srbiji. Ben je imao virus i kada je tako onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra”.

Zvezdin šef struke dodaje da ne kalkuliše sa sastavom, ni sa te strane ne pridaje značaj što se bliži derbi sa Partizanom.

“Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. Sa druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima prijeti suspenzija zbog kartona i oni bi igrali” izričit je Milojević.

U Surdulici će teren i uslovi biti isti za sve.

“Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača”.

Milojević se osvrnuo i na uklapanje zimskih pojačanja u ekipu.

“Uvek imate igrače koji se brže ili teže prilagode, neću žuriti ni sa kim od novajlija. Svi oni nisu došli da budu tu šest meseci ili godinu dana, ne treba im stavljati pritisak. Jako je važno da se upoznaju sa ekipom kroz treninge, da dođu do samopouzdanja i da se prikažu u najboljem svetlu na utakmicama. Svaki igrač u dresu Crvene zvezde želi da ostavi pozitivan prvi utisak, zato sam strpljiv i nema potrebe da žurimo. Sva pojačanja su dugo praćena, došli su jer su to zaslužili svojim igrama, predstavljaju budućnost Zvezde, imaju veliki potencijal i sigurno će ostaviti dubok trag” siguran je Milojević.

“Slučajni” Krasnodar i Salcburg

Ekipe koje je Crvena zvezda eliminisala u svojim pohodima sada su hit Lige Evrope.

– Krasnodar i Salcburg smo “slučajno” izbacili, voleo bih da se ponovo sretnemo, pa da ih ponovo “slučajno” izbacimo. Šalu na stranu, to i nama daje na vrednosti, jer su veoma dobre i kvalitetne ekipe, kao što su bili i naši protivnici u Ligi šampiona. Te utakmice sa Krasnodarom i Salcburgom su bile možda i naša prekretnica. Velike ekipe, pogotovo Salcburg, želim im da doguraju i do finala i da osvoje Ligu Evrope – istakao je Milojević.