Srbija rutinski protiv Finske, slijede Litvanci

Aleksandr Đorđević
Aleksandr Đorđević

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Finsku 95:75, u drugom pripremnom meču za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su meč s dosta oscilacija, što je i normalno za ovu fazu pripremama.

Đorđević na ovom meču nije mogao da računa na Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića, Marka Gudurića, Nikolu Jokića i Nemanju Bjelicu.

“Orlovi” su ključnu razliku napravili krajem druge četvrtine kada su napravili seriju 18:2, i na poluvrijeme otišli s velikih +18, 54:36.

Srbiju za tri dana očekuje meč protiv Litvanije u “Štark” areni. Protiv istog tima “Orlovi” će igrati dva dana kasnije u Kaunasu, a potom putuju na Akropolis kup, koji će se igrati od 16. do 18. avgusta, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Srpski košarkaši 20. avgusta putuje u Kinu, gdje će posljednje tri provjere imati u Šenjangu, gdje će im rivali biti Italija, Novi Zeland i Francuska.

Svjetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa reprentacijama Italije, Filipina i Angole.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu. Odbrane gotovo da se nisu ni igrale, što govori podatak da je srpska reprezentacija primila 23 poena za sedam minuta.

Đorđević je reagovao tajm-autom i on je urodio polodom. U naredna tri minuta Srbija je  primila smo dva poena i poslije prve dionice rezultat je bio 28:25.

Tokom druge četvrtine desila se velika serija Srbije. Izabranici Aleksandra Đorđevića primili su samo jedanaest poena, a postigli su 26 i na pauzu su otišli sa rezultatom 54:36.

Nisu “Orlovi” dobro krenuli treću četvrtinu, Finska je napravila seriju 12:0 i čas posla na semaforu je bilo samo -6, 54:48. Poslije toga je Srbija značajno podigla nivo igre, najviše zahvaljujući Bobanu Marjanoviću, koji je bio nerešiva enigma za odbranu Finske.

Vicešampioni svijeta, Evrope i Olimpijskih igara u četvrtoj četvrtini samo su održavali postojeću razliku i na kraju su slavili sa 95:75.Aleksandra Đorđevića