Partizan “slomio” Proleter za poluvreme pred “večiti” derbi

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili Proleter 3:0, u meču 23. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su “slomili” goste iz Novog Sada već u prvom poluvremenu, umnogome zahvaljujući isključenja Zarije Lambulića u 17. minutu.

Neposredno pre toga, Partizan je poveo preko Nemanje Nikolića, da bi u završnici poluvremena Rikardo Gomeš sa dva gola stavio tačku na meč.

Partizan je tako ostao na 15 bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom, uoči “večitog” derbija na “Rajku Mitiću” sledeće subote od 18 časova.

Superliga, 23. kolo:
Partizan – Proleter 3:0 (3:0)
Nikolić 16, Gomeš 41, 45+2
Stadion “Partizan”, Beograd
Gl. sudija: Lazar Tripković

Partizan: Stojković – N. R. Miletić, Pavlović (Ostojić 46’), Valijente (Ostojić 46’), N. G. Miletić (Enake 64’) – Šćekić, Kosović, Zakarić (Stevanović 56’), Nikolić, Đerlek – Rikardo

Proletar
: Vesić – Tanasin, Leandro, Lambulić (crveni 17’), Mitrović – Govedarica, Plavšić (Nikolić 31’, Novaković 63’) – Čolović, Čović, Krasić – Vujaklija (Jokić 46’)

“Igrali smo dobro, pogotovo u prvom poluvremenu, mislim da je ovo bila dobra uvertira za derbi. Menjao sam igrače koji su imali po tri kartona, pa nismo želeli ništa da rizikujemo. Imamo sedam dana da se pripremimo za najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Gledaćemo da budemo na visini tog meča”, rekao je trener Partizana Zoran Mirković posle meča.

Proleter je dobro parirao Partizanu u prvih 15 minuta meča u hladnoj Humskoj, ne dozvolivši crno-belima nijedan šut ka golu Vesića.

Međutim, prvi je završio iza leđa golmana novosadskog tima. Posle ubacivanja lopte sa desne strane, Gomeš je prebacio glavom u sredinu peterca, Kosović je propustio fudbal koji stiže do Nemanje Nikolića, a on lagano trese mrežu i postiže šesti pogodak u sezoni (1:0).

Već u sledećem napadu Partizana meč je definitivno rešen. Kosović je gurnuo loptu u prazan prostor za Rikarda Gomeša koji je krenuo ka golu, a Zarija Lambulić ga kao poslednji igrač odbrane obara i dobija direktan crveni karton.

“Ostati sa igračem manje protiv neke slabije ekipe si u velikom problemu, a kamoli protiv Partizana. Ono što mene brine je što su nam špicevi Partizana pravili problema kombinujući kroz sredinu, na čemu smo radili celu nedelju. Napravili smo izmenu da to zatvorimo, a primili smo dva gola. Tako priznajem da sam i ja pogrešio malo. Nismo planirali ovakav poraz, alli znamo šta možemo, verujemo u sebe i svoj rad, okrećemo se dalje”, rekao je trener Proletera Dragan Radojičić.

Usledio je žestok pritisak Partizana, konstantni napadi ka golu Vesića, koji je dobro branio, a gostima su u nekoliko navrata pomogle i loše odluke linijskog sudije Dimitrijevića.

Međutim, Proleter je poklekao u poslednjih pet minuta prvog poluvremena. Crno-beli su iskoristili brojčanu prednost.

Kao protiv Bačke sjajno su kombinovali Nikolić i Rikardo Gomeš koji obilazi Vesića i lagano trese mrežu Proletera u 41. minutu (2:0).

Čekao se kraj prvog dela meča kada se još jednom zatresla mreža Novosađana. Akciju je pokrenuo Armin Đerlek koji pronalazi Nebojšu Kosovića u kazenom prostoru, ovaj šalje sjajan centaršut sa desne strane na drugu stativu gde je pravovremeno utrčao Gomeš i u skoku ubacio loptu nogom u gol (3:0).

Bio je to njegov 13. pogodak u Superligi ove sezone.

S obzirom na ubedljivu prednost i igrača više, trener Partizana Zoran Mirković je na poluvremenu očigledno posavetovao svoje fudbalere da ne srljaju, već da samo troše vreme u nastavku.

Tako su crno-beli sačuvali snagu i izbegli povrede uoči “večitog” derbija, dok su navijači uzalud proveli još 45 minuta na tribinama na -2 °C u Beogradu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо