Fudbaleri Leotara danas počinju sa pripremama

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Damjan Ratković, novi šef stručnog štaba Leotara, prvoligaša Republike Srpske, obaviće danas u 18 časova prozivku fudbalera, poslije čega će biti održan prvi trening.

“Moramo krenuti sa radom, jer je do početka prvenstva manje od mjesec dana. Nemam još jasnu sliku na koga mogu da računam, jer rukovodstvo pregovara sa igračima. Od kada su se desile ove promjene u klubu zainteresovanost fudbalera da dođu u Leotar je povećana i mislim da ćemo imati respektabilan tim u narednoj sezoni. Najprije ćemo da vidimo na koga možemo da računamo od igrača iz Trebinja, pa ćemo u skladu s tim dovesti i pojačanja”, rekao je Ratković za Glas Srpske.

Leotar će poslije 2001. godine ponovo igrati Prvu ligu RS, a žrijeb koji je obavljen u banjalučkom hotelu “Bosna” navukao je osmijeh na lica bivših fudbalera: Darka Dreča, Jovice Vice i Rajka Mičete, koji su predstavljali Leotar na konferenciji prvoligaša.

“Prezadovoljni smo žrijebom. Od prvih šest kola, čak četiri igramo na ‘Policama’, a naša velika želja je bila da u prvom meču budemo domaćini, što nam se ispunilo. Leotar je izvučen pod rednim brojem tri, što je moj srećan broj i broj na dresu koji sam nosio veći dio svoje karijere, pa je možda i to neki dobar znak. Mislim da je raspored dobar i da imamo odličnu priliku da dobro startujemo u prvenstvu”, naglasio je Dreč.

On vjeruje da će se klub veoma brzo stabilizovati na svim poljima.

“Želimo da Leotar vratimo gradu i građanima Trebinja. Ovim putem pozivam sve koji žele i mogu da pomognu da nam se jave, jer za sve nas ima mjesta. Neko može pomoći u administraciji, neko u uređenju stadiona, svaki savjet je dragocjen… Samo zajedničkim snagama možemo do konačnog cilja, a to je da Leotar ponovo postane najomiljeniji sportski kolektiv, ne samo u Trebinju, već i cijeloj istočnoj Hercegovini”, dodao je Dreč, koji želi da na sve načine pomogne klubu u kojem je proveo veći dio karijere.