Drini teško sa desetoricom

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Fudbaleri Drine su poraženi na svom terenu u duelu sa Željezničarom 1:2.

Stekao se utisak da je centralna figura utakmice bio sudija Goran Paradžik, koji je u 64. minutu prestrogo isključio štopera Drine Dejana Uzelca i tako indirektno uticao na tok utakmice.

Poveli su gosti u 29. minutu, kada je Riad Bajić odlično reagovao na dodavanje Nede Turkovića sa lijeve strane i makazicama poslao loptu iza leđa Gorana Maksimovića.

U 56. minutu domaći su izjednačili preko Filipa Kostića, koji je odlično reagovao na dodavanje Radovana Vasića iz kornera.

Uslijedio je period ravnopravne igre, uglavnom na sredini terena. I sa igračem manje Drina je pružala snažan otpor ekipi iz Sarajeva. Gosti su stigli do 3 boda u 86. minutu kada je Tomislav Tomić iskoristio grešku Miloša Jokića i sam izašao pred Maksimovića, koji nije mogao da zaustavi njegov šut, pogodak, a samim tim i poraz.

Od povoljnih prilika Drine izdvajamo odličan šut Kostića u 12. minutu kada je lopta završila kraj gola i udarac Vasića u 74. minutu sa 20 metara, kada je lopta za malo završila pored gola. U 62. minutu igrač gostiju Aleksandar Kosorić pogodio je prečku.

“Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i nema šta da zamjerim mojim igračima. Gosti su poveli zaista lijepim golom Bajića ali se mi nismo predavali, pa smo uspjeli da se vratimo u igru i izjednačimo. Mislim da sudije nisu imale isti kriterijum prema ekipama, jer su prestrogo isključile našeg igrača. Bili smo sa igračem manje više od 25 minuta tako da je bilo teško do kraja izdržati napade gostiju. Nisam nezadovoljan, jer su moji igrači dali svoj maksimum. Nije sramota izgubiti od Željezničara, ali naglašavam da i mi, mali klubovi imamo pravo na pravedno suđenje”, rekao je Dragan Mićić, trener Drine, za Glas Srpske.

Statistika

Strijelci: 0:1 Bajić u 29, 1:1 Kostić u 56, 1:2 Tomić u 86. minutu.

Stadion: Drine u Zvorniku.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 6,5.

Žuti kartoni: Đerić (Drina), Memija, Bajić, Turković, Stanić (Željezničar).

Crveni karton: Dejan Uzelac (Drina) u 64. minutu.

Igrač utakmice: Riad Bajić (Željezničar) 7,5.

Drina: Maksimović 6,5, Uzelac 6, Radović 7, Rustemović 7, Ivanović 6,5, Kikić 6,5, Kostić 6,5 (od 56. minuta Čolović 6), Vasić 7, Filipović 6 (od 68. minuta Jokić 6), Ilić 6,5 (od 77. minuta Đurić -), Đerić 6,5.

Željezničar: Antolović 6,5, Kvesić 7, Kosorić 7, Memija 6,5 (od 75. minuta Baša -), Bučan 6,5 (od 73. minuta Varea 6), Bajić 7,5, Turković 7, Stanić 7, Sadiković 6,5 (od 46. minuta Hasanović 6,5), Bogdanović 6,5, Tomić 7.