Nijemci “zaratili” s EHF-om

Njemački rukometni prvak Rajn Neker Leven igraće prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona kod Poljskog Kilca 24. marta s amaterskom ekipom zbog svađe s Evropskim rukometnim savezom (EHF).

Iz Levena su tražili da EHF pomjeri termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. marta, jer 24. marta klub u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kilom, koji takođe igra utakmicu osmine finala s mađarskim PICK Szegedom, ali 21. marta.

Njemački tim će zato u Kilc poslati svoju amatersku ekipu koja se takmiči u trećoj ligi i koja će vjerovatno doživjeti težak poraz na gostovanju u Poljskoj.

“Nije nam jasno zašto je EHF toliko tvrdoglav u pogledu promjene termina. Utakmicu s Kilom prenosi ARD televizija, to je veliki derbi koji će sigurno pratiti više TV gledalaca nego dvoboj osmine finala Lige šampiona”, kazala je izvršna direktorica Levena Dženifer Keteman, prenose agencije.

Leven je ove sezone već igrao utakmice Bundeslige i Lige šampiona u samo 24 sata, a očigledno je da je sukob Bundeslige i EHF-a prerastao u farsu.

(Faktor.ba)