Komšije zvale komunalce: Federer i Mirka iz dvorišta moraju da uklone dječiju kućicu i tobogan

[dropcap]ŽENEVA[/dropcap] Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegova supruga Mirka moraće da uklone dječiju kućicu i tobogan koje su instalirali u dvorištu vikendice u Lencerhajde-Valbeli, u istočnom švajcarskom kantonu Graubinden.

Naime, komšije tenisera žalile su se komunalnim vlastima da im dječiji rekviziti zaklanjaju vidik na okolne planine, piše Kurir.

Advokat koji zastupa Federerove susjede izjavio je da njegovi klijenti nemaju ništa protiv kućice, visoke tri metra i tobogana, ali traže da se oni pomjere iz zone zabrane gradnje.

Komšije se takođe protive i dva metra visokoj žičanoj ogradi, kojom je ograđeno imanje slavnog tenisera, kao i sadnji drveća visokog rasta u dijelu dvorišta gde je gradnja zabranjena.

Federer je plac od 8.000 kvadratnih metara kupio 2008. godine. On je odmah srušio staru kuću, a na njenom mjestu je sagradio dvije vile.

Federer i Mirka imaju četvoro djece, pošto su 2009. i 2014. godine dobili blizance. Prvo su dobili dve ćerke, Milu Rose i Šarlin Rivu, dok su u maju ove godine dobili i dva sina, Lea i Lenara.