Višegrad i Drina dočekuju veslače

[dropcap]VIŠEGRAD[/dropcap] Pripreme za Balkanski šampionat u veslanju uveliko traju, a nizvodno od Andrićgrada radnici i mehanizacija firme “Lotika”, vlasnika Emira Kusturice, krče šiblje u priobalju i proširuju teren za stazu.

Veslački savez Republike Srpske biće domaćin ovog takmičenja koje će biti održano na rijeci Drini od 5. do 7. septembra.

“Prema ovom projektu, biće uređeno sedam staza, i to šest takmičarskih i jedna povratna. Svaka staza biće široka šest metara i biće pregrađena bovama, tako da se Drina na njoj ‘ispravlja’ u dužini od 400 metara. Uredićemo i priobalje rijeke u dužini od tri kilometra, osvijetliti ga, a ono će biti povezano prilaznim putevima sa saobraćajnicom Višegrad – Sase. Na ušću Banjskog potoka u Drinu biće izgrađeni objekti za svlačionice takmičara, dio za sudije i čamce, kao i prostor za administraciju”, rekao je Radomir Stojić, šef gradilišta Andrićgrada.

Projekat se, kako javlja Srna, izvodi po ideji slavnog srpskog režisera Emira Kusturice koji je predsjednik VSRS.

Na Balkanskom prvenstvu učestvovaće 10 država, a na čelu Organizacionog odbora ove manifestacije je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.