Dodik otvorio Balkansko prvenstvo u veslanju

[dropcap]ANDRIĆGRAD[/dropcap] Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, danas je svečano otvorio Balkansko prvenstvo u veslanju, čiji je domaćin Višegrad.

Dodik je u Andrićgradu istakao da je ponosan što je Srpska uspjela da organizuje ovakvo takmičenje.

“Prije nešto više od tri godine, kada smo počeli da gradimo Andrićgrad, ovdje nije bilo ništa. Sada imamo Andrićgrad, uz koji se rađaju ideje kao što je ova. Bilo je mnogo posla oko Balkanskog prvenstva, poput uređenja staza i izgradnje neophodnih objekata za takmičenje. Veoma sam ponosan na to što smo ovdje organizovali ovo prvenstvo. To govori o sposobnostima Srpske”, rekao je Dodik, a prenijela Srna.

Nebojša Marković, generalni sekretar Veslačkog saveza Srpske i predsjednik VSBiH, rekao je da je Višegrad ovim prvenstvom postavljen na mapu Svjetske veslačke federacije.

“Potrudili smo se da organizacija bude dobra, u šta će se javnost i uvjeriti. Očekujemo dobre rezultate sportista i dobru perspektivu internacionalnog centra za budući dolazak reprezentacija iz regiona, ali i šire”, rekao je Marković i dodao da očekuje da Višegrad bude domaćin značajnijih takmičenja, kao što su evropska prvenstva i kupovi.

Za medalje se bori 350 takmičara iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Turske, Grčke, Kipra i BiH, a među njima je 50 osvajača medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava.

U subotu je, u 10 časova na stazi u Sasama početak prve od 11 trka, u 13 časova u Andrićgradu će biti upriličena dodjela medalja, a u 17 počinje kongres Balkanske veslačke asocijacije.

Dan kasnije, u 10 časova, planiran je početak prve od 9 trka, a dodjela medalja i zatvaranje je u 12 časova.