Dodik podržao Balkansko veslačko prvenstvo

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da će Balkansko veslačko prvenstvo u Višegradu dodatno afirmisati potencijal, snagu i moć Srpske.

Prvenstvo će početi 5. septembra i tokom tri dana okupiće do 350 učesnika iz 9 država.

“Ponosni smo što će Prvenstvo biti u RS. Naše je bilo da obezbijedimo logistiku i uvjereni smo da će to biti jedno od najbolje organizovanih prvenstava tog tipa”, rekao je Dodik u Trebinju nakon sastanka sa članovima Organizacionog odbora.

Istakao je da se na pripremama radi nekoliko mjeseci i da je bilo neophodno pripremiti stazu dužine dva i po kilometra.

“Izgrađeni su potrebni objekti, urađene su staze uz obalu za bicikliste i šetnju, što govori o novim sadržajima koje smo tamo uradili. To bi trebalo da bude kompaktna cjelina, zajedno s onim što imamo u Andrićgradu”, rekao je Dodik i dodao da je u fazi obezbjeđivanje smještaja za takmičare.

Zoran Jeftić, potpredsjednik VS Srbije, rekao je da očekuje uspješno prvenstvo koje organizuju sa VS RS, dok je Nebojša Marković, generalni sekretar VS RS, zahvalio predsjedniku Srpske za podršku i dodao: “Pravimo najbolju destinaciju za veslanje i uskoro ćemo imati svjetske i evropske šampione”.