Oporavak pod lažnim imenom

[dropcap]LOZANA[/dropcap] Sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher rehabilitaciju nastavlja na privatnoj klinici u Lozani i to pod lažnim imenom da bi se zaštitila njegova privatnost.

Šumaherova porodica je u ponedjeljak objavila da se legendarni Nijemac probudio poslije 169 dana provedenih u komi od nesreće tokom skijanja u Francuskoj i da je napustio bolnicu u Grenoblu.

“Put od Grenobla podnio je veoma dobro. Za sada ne može da govori, ali najvažnije je da je budan”, saopštili su članovi njegove porodice.

Prema informacijama njemačkih i švajcarskih medija, Šumaher je bio budan tokom transporta iz Grenobla u Lozanu, koji je obavljen u potpunoj tajnosti.

Kako prenosi “Bild”, Šumaher je ambulantnim kolima prebačen u Lozanu, a ne helikopterom, kako se spekulisalo. Vozači nisu znali koga voze sve dok nisu stigli u kliniku, a isti slučaj je sa osobljem rehabilitacionog centra, gdje će Nijemac nastaviti oporavak.

Šumaher je prebačen u Lozanu pod lažnim imenom, da bi se zaštitila njegova privatnost, a svi koji su učestvovali u njegovom transportu morali su da predaju svoje mobilne telefone.

Tokom puta od Grenobla do Lozane, koji je dug oko 200 kilometara, Šumaher je uglavnom bio budan. Prve informacije ukazuju da nije govorio, već je komunicirao klimanjem glave, kao i da je transport protekao bez problema. Iz privatne klinike su takođe naglasili da treba poštovati Šumaherovu privatnost, kao i njegove porodice.

Klinika u kojoj je Šumaher smješten nalazi se oko 30 minuta vožnje od porodične kuće legendarnog Nijemca, na jezeru Ženeva.