Biti ili ne biti za Englesku i Urugvaj

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] U Sao Paulu će večeras (21 čas) reprezentacije Engleske i Urugvaja odigrati “biti ili ne biti” utakmicu kad je u pitanju plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Poražena ekipa će moći da pakuje kofere.

Obje ekipe su poražene na otvaranju Grupe D, Engleska od Italije, a Urugvaj od Kostarike, pa su im tri boda preko potrebna ukoliko žele da se plasiraju u eliminacionu fazu Mundijala, pišu Nezavisne novine.

“Nadam se da će Luis Suarez biti spreman, želimo da se nadmećemo sa najboljim timom Urugvaja i da pokažemo da možemo. Ne postoji nikakav strah, svi smo uzbuđeni”, rekao je Danijel Staridž, napadač Engleske i saigrač Suareza u Liverpulu.

Suarez je u nedavno završenoj sezoni postigao 31 gol u Premijer ligi Engleske, ali je krajem maja operisao koljeno pa je preskočio otvaranje Svjetskog prvenstva u Brazilu.

“Moraćemo da neutrališemo Urugvaj. Oni nisu samo Suarez, fudbal je timska igra”, jasan je Staridž.

Da će se Englezima ispuniti želja potvrdio je i sam Suarez, koji je istakao da se potpuno oporavio od povrede i da će moći da pomogne saigračima na putu ka osmini finala.

“Sto odsto sam spreman i imam veliku želju da pomognem saigračima. Nisam propustio ni dan rehabilitacije”, izjavio je Suarez, koji odlično poznaje sva 23 igrača sa spiska Roja Hodžsona, selektora “gordog Albiona”.

“Oni su ili moji saigrači iz Liverpula, ili sam igrao protiv njih. Imaju neke nedostatke u odbrani koje bismo mogli dobro da iskoristimo”, zaključio je Suarez.

Osim ovog meča, danas su na programu susreti 2. kola Grupe C u kojima će se sastati Kolumbija i Obala Slonovače (18), odnosno Japan i Grčka (24).