Počela dogradnja prostorija NK Željezničar 1973. i ŽNK Željezničar (FOTO)

[dropcap]BOSANSKA KRUPA[/dropcap] Prostorije koje na Sportsko-rekreacionom centru “Ade” koriste članovi NK Željezničar 1973. i članice ŽNK Željezničar vremenom odnosno neredovnim ulaganjem i opremanjem postale su gotovo neuslovne.

Uprava ovih klubova pokrenula je inicijativu za rekonstrukciju i za pomoć se, između ostalih, obratila načelniku Opštine Arminu Halitoviću.

Načelnikov prijedlog da se za energetsku efikasnost prostora u kojem su smještene svlačionice klubova obezbijedi 6.000 maraka prihvatili su bosanskokrupski članovi Skupštine na prošloj sjednici. Time su se stvorili uslovi da se danas na račun klubova uplati novac.

Sredstvima klubova i zahvaljujući donacijama privrednika već su počeli radovi na proširenju objekta, a kada se okončaju počeće “utopljavanje” postojećih prostorija, za šta je sredstva obezbijedila Opština Bosanska Krupa. To podrazumijeva zamjenu stolarije, unutrašnju sanaciju, fasadu, te krovnu konstrukciju.

Oko narednih koraka za realizaciju ovog projekta, ali i o drugim tekućim aktivnostima koji su značajni za funkcionisanje sportskih kolektiva, razgovarali su danas načelnik Halitović, predsjednik Sportskog saveza Jasenko Šertović, sekretar NK Željezničar 1973. Ekrem Bratić i predsjednik Edin Kabiljagić.

Prostorije će, kada se opreme, za obavljanje redovnih poslova služiti i upravama klubova. Biće na raspolaganju i ljubiteljima košarkaškog, te malofudbalskog sporta, koji koriste betonsko igralište u sklopu sportsko-rekreacionog centra.

bosanska_krupa