Odbojkašice Srbije teško do trijumfa protiv Bugarki

[dropcap]TRST[/dropcap] Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Trstu selekciju Bugarske sa 3:2 (25:19, 23:25, 25:19, 18:25, 15:12), u 2. kolu B grupe prvenstva svijeta u Italiji.

Izabranice selektora Zorana Terzića ostvarile su drugu pobjedu na šampionatu nakon što su u utorak slavile protiv Turske (3:0).

Bugarke su nadigrane poslije mnogo muka, uzbuđenja, preokreta i neizvjesnosti, ali ipak potpuno zasluženo.

Nisu srpske odbojkašice prikazale igru kao na startnom meču prvenstva. Bilo je mnogo oscilacija grešaka i nesigurnosti, pa su veoma motivisane protivnice do kraja ravnopravnog duela imale situaciju da neprijatno iznenade Terzićev sastav.

Na kraju, presudilo je ogroman trud srpskog tima, ali i bolji nervi, da uz pomoć sreće trijumfuje u odlučujućem petom setu za osvajanje nova dva boda na planetarnom prvenstvu.

Narednu utakmicu odbojkašice Srbije igraju sutra od 17 sati protiv selekcije Kameruna.

Ranije juče u prvim mečevima 2. kola B grupe Turska je pobijedila Kanadu sa 3:0 (25:10, 25:12, 25.17), a istim rezultatom Brazil je slavio protiv Kameruna – 3:0 (25:14, 25:15, 25.18).

Službenu tabelu možete pogledati OVDJE.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je očekivao težak meč protiv Bugarske i istakao da je zadovoljan kako su njegove izabranice reagovale poslije izgubljenog drugog seta.

“Znali smo da će biti teška utakmica. Bugarska ima vodeće igračice u velikim klubovima i bilo je pitanje dana kada će početi da igraju na visokom nivou. Iskreno, draže mi je što smo pobedili sa 3:2 nego da je bilo 3:0, jer je ekipa posle onako izgubljenog drugog seta uspela da nastavi da igra u istom ritmu, prevaziđe sve probleme i počne da liči na tim. Ovaj meč može da nam donese više nego bodovno”, rekao je Terzić.

On je dodao da ga najviše raduje to što je nacionalni tim imao potreban nivo koncentracije i želje tokom čitavog meča.

“Bilo je padova, ali to nije samo posledica naše loše igre. Ponekad ne možete da ispratite ono što protivnik radi s druge strane mreže. Izuzetno sam zadovoljan požrtvovanjem i time što se nismo predavali ni u jednom momentu utakmice, bez obzira na rezultat. Zadovoljni smo sa pet bodova iz prve dve utakmice; to je super rezultat, sigurno bi ga prihvatili da nam je neko ponudio uoči takmičenja. Sada je vreme da se odmorimo, imamo dve relativno lakše utakmice i posle Brazil”, zaključio je Terzić.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Brankica Mihajlović sa 31 poenom, dok je još jednu dobru partiju pružila mlada Tijana Bošković (23).

“Presrećna sam što smo dobili ovu utakmicu, da nismo džabe igrali pet setova. Iscrpljene smo, nadam se da ćemo se oprovati do Brazila, da ćemo igrati sve bolje i da neće biti padova u igri” , rekla je Nataša Krsmanović.

Libero Silvija Popović istakala je da reprezentacija mora da izvuče pouke iz meča sa Bugarskom.

“Važno je da smo se izvukli, verujem da će nam ova utakmica dosta značiti i dati elan za neredne mečeve. Devojke su izvukle maksimum. Možda smo olako shvatile neke stvari, Bugarska nije naivna reprezentacija, međutim, popravile smo igru koja i dalje nije savršena i došli do ovog rezultata”, rekla je Popovićeva.