Za neuspjehe Sarajeva krivi stanovnici (I)stočnog Sarajeva!?

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Navijači Sarajeva pronašli su krivca za posrtanje kluba u novom bh. šampionatu. To su, ni manje ni više, igrači koji žive u Istočnom Sarajevu.

Doduše, za Horde je to (I)stočno Sarajevo. Oni su na utakimici sa Olimpikom istakli transparent na kojem je pisalo: “Pored Šehera vi u (I)stočnom živite, za vas su krave i livade kad se ničega ne stidite”!

Verovatno su ovom porukom željeli povrijediti, prije svega, fudbalere tima sa Koševa koji zaista i žive u Istočnom Sarajevu, piše Sportbal.net.

Pokazali su oni ovim svojim stavom šta misle o igračima koji dolaze u bliskoistočno Sarajevo iz Istočnog Sarajeva. Da li treba navesti da su to Srbi koji su nosili i nose dres tima sa Koševa? Kako će se oni ubuduće osjećati u bordo dresu i hoće li im biti “tijesno” u njemu – znaće oni sami.

Nećemo nabrajati ko sve od igrača stanuje u Istočnom Sarajevu, da im se ime ne povlači po medijima zbog adrese stanovanja. Reći ćemo samo da su i ranije fudbaleri tima s Koševa imali iznajmljene stanove s druge strane entitetske linije.

Nisu “Hordama” smetali kad su tresli mreže protivnika i kad su donosili Sarajevu trofeje. Sada, kad klubu ne ide baš kako su navijači zacrtali, krivi su oni preko entitetske linije.

Nećemo ulaziti ni u dublju analizu ovog transparenta i tražiti nacionalističku pozadinu, ali ćemo reći da je žalosno da se klub nije oglasio i ogradio od takvih navijača.

A što da to uradi? Treba čuvati harmoniju između navijača i kluba, fudbaleri su tu svakako potrošna roba. Bilo da su iz Istočnog ili bliskoistočnog!