Đorđević: Čuda su moguća, tražimo savršen meč protiv Amerikanaca

[dropcap]MADRID[/dropcap] Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da će njegova ekipa u finalu Svjetskog prvenstva protiv selekcije SAD pokušati da odigra borbeno svih 40 minuta i istakao da su u košarci čuda uvijek moguća.

“Na košarkaškom terenu je sve moguće. Dešavala su se čuda u prošlosti, ne vidim razlog što se to ne bi i sada desilo. Na nama je da tražimo tu perfektnu utakmicu. Nama su misli usmerene samo na to da odigramo borbeno svih 40 minuta. Videćemo šta ćemo da izvučemo iz rukava, naravno ako nam dozvole. SAD su fenomenalna ekipa”, rekao je Đorđević, a prenosi Blic.

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva, pošto su u dramatičnom polufinalu pobijedili Francusku sa 90:85. Izabranici Aleksandra Đorđevića će se za zlato boriti protiv selekcije SAD, koja je u polufinalu pobijedila Litvaniju.

“Naš posao je da pripremimo utakmicu. Ne možemo da insistiramo da igrači ne uživaju. Svi mi uživamo i treba da bude tako. Teško je spremiti taktiku protiv Amera. Naravno treba ih uvesti u pet na pet. Jednostavno želimo da igramo našu igru. Poen za poen”, kazao je Đorđević.

Finale Svjetskog prvenstva između Srbije i SAD igra se u nedelju od 21.00 u Madridu.