Tipsarević operisao tumor: Neopisivo mi tenis nedostaje!

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Janko Tipsarević već 11 mjeseci odsustvuje sa teniskih terena na najvećim svjetskim teniskim poprištima na kojima je briljirao godinama i predstavljao kako sebe tako i Srbiju u najljepšem svjetlu.

Razlog izostanka Tipsarevića sa ATP scene je povreda pete koja Janka muči još od januara 2013. godine, a koja je kulminirala u oktobru 2013. od kada je on van takmičarskog stroja, piše Telegraf.

Višemjesečne terapije raznim laserima, fizikalne terapije, zračenja, injekcije kortikosteroida, homeopatske injekcije i raznih aktivne terapije kojima je Janko bio podvrgnut, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izliječio bolno mjesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je uslijedio, podmukla povreda se ponovo aktivirala u vidu novog benignog tumora.

Janko najveći dio vremena provodi u Njemačkoj na terapijama, kao i uz svoju suprugu Biljanu i kćerku Emili, a i sam je dao objašnjenje kroz šta je sve prolazio ovih mjeseci.

„U junu sam operisao fibromatozu (benigni tumor) na levoj nozi u petnom delu nakon čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smeru. Međutim, kada sam trebao da počnem ponovo da hodam ponavila se nova na mestu pored operisanog dela. Operisan sam u Frankfurtu, i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. Nevolja kod fibromatoze je što se ona moze stalno vraćati, ukoliko je genetski prouzrokovana“, rekao je Tipsarević i otvoreno dodao:

„Agoniji sa mojim povredom kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je kad ne zna kada će stati na teren. Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje. Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam bez bola, a od maja meseca sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uveren u svoj potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre“, zaključio je popularni Tipsa.