Nurkić odličan u pobjedi nad Oklahomom, rekord Vestbruka (VIDEO)

Košarkaši Portland Trejl Blejzersa su savladali Oklahoma Siti Tander rezultatom 126:121, uz odličnu partiju bh. reprezentativca Jusufa Nurkića.

U timu Oklahome je dominirao Rasel Vestbruk, koji je stigao do rekorda karijere.

Nurkić, koji je u februaru trejdovan iz Denver Nagetsa, postigao je 17 poena, imao je osam skokova i četiri asistencije, a najbolji je bio na samom kraju meča kada se rezultat lomio. Centar je uhvatio nekoliko važnih lopti, a u posljednjem minutu je postigao i šest veoma bitnih poena.

Najefikasniji u timu Portlanda je bio Alen Kreb sa 23 poena, Demijan Lilard je ubacio 22 poena, pola koša manje je postigao Si Džej Mekolum, dok su Leonard i Aminu postigli po 12 poena, a Noa Vonle 11 poena.

Na drugoj strani je igrao samo jedan čovjek, Rasel Vestbruk, a ovoga puta nije stigao do tripl-dabla. Vestbruk je za Oklahomu postigao 58 poena za 36 minuta (rekord karijere), uz tri skoka i devet asistencija. Šutirao je iz igre 21-39, 3-9 za tri, 13-16 sa linije bacanja, imao je tri ukradene i četiri izgubljene lopte.

Vestbruka je donekle pratio Viktor Oladipo sa 16 poena, a još jedini sa dvocifrenim učinkom je bio Enes Kanter koji je postigao 11 poena.

https://twitter.com/trailblazers/status/839287685738946560

(Sportklub.rs)