Fanatikosi podijelili žute kartone

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nedugo nakon što se bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić zahvalio navijačima na podršci, oglasili su se iz najveće organizovane navijačke grupe “Bh. fanatikosi”.

Oni su selektoru Safetu Sušiću i njegovim aktuelnim izabranicima poručili da ih ne boli sramotan poraz od Kipra već odnos, način i pristup igrača prema državnom dresu.

“Ne bole nas izgubljeni poeni, izgubljeno vrijeme da dođemo u Zenicu. Boli pristup prema državnom dresu, zastavi, grbu i ponajviše vaša nezahvalnost prema nama koji dajemo i zadnji dinar da bismo vama pomogli da niste sami na terenu”, poručili su, između ostalog “Bh. fanatikosi”, koji, očigldno, gube strpljenje, bez obzira na Spahićev apel i nadu u bolje sutra.

“Kad mi je bilo teško i kad sam bio na ‘vrhu’ bili ste uz mene, a to su vrline velikih i poštenih ljudi. Čuvajte ‘zmajeve’, volite ih i bodrite i kad pobjeđuju i kad gube, jer oni su zaista mladi ljudi velikog srca i pravi domoljubi”, objavio je Spahić na društvenim mrežama.

Ipak, poraz od Kipra 1:2 za navijače je, izgleda, samo kap koja bi mogla preliti čašu. Smatraju da ovakav odnos ne traje od juče, nego je počeo mnogo ranije, prenose Nezavisne novine.

“Od prijateljske utakmice u Insbruku s Egiptom, pa preko čudnih dešavanja u Brazilu, kola su krenula naopačke. Trpjeli smo, opraštali, šutjeli i gutali teške zalogaje. Našu podršku ste imali i imaćete i dalje, ali vrijeme je došlo da vam kažemo – dosta. Stop ovakvom ponašanju i odnosu prema reprezentaciji, svetom dresu i grbu na njemu. Došlo je vrijeme da prozovemo sve igrače, selektora i odgovorne u N/FS BiH i da vas pozovemo da riješite problem ili probleme koji su očigledni ili ćemo ih mi pokušati riješiti”, upozorili su “Bh. fanatikosi”.

Fudbalskim rječnikom poručili su igračima i selektoru da su “dobili žuti karton.”