Nejmar se ne vraća u Pariz, sprema se novi rekordan transfer?

Nejmar se do kraja sezone neće vraćati na teren u dresu PSŽ-a, a upitno je hoće li više ikad zaigrati za pariški klub.
Najskuplji fudbaler u istoriji navodno je nesretan u Parizu. Očekivao je puno više kada je Barselonu u rekordnom transferu zamijenio PSŽ-om. Nadao se da će biti miljenik navijača, da će liga biti zanimljivija, a da će PSŽ biti u igri za naslov evropskog prvaka.
Umjesto toga su mu navijači nekoliko puta zviždali zbog sukoba s njihovim idolom Edinsonom Kavanijem, PSŽ se još jednom prošetao ligom, a u Ligi šampiona je ispao na startu nokaut faze.
Španski “ACB” tvrdi da se Brazilac brzo razočarao novom sredinom i poručio je svom ocu da započne operaciju odlaska iz Pariza i to pod svaku cijenu.
“Neću se vraćati u Pariz”, navodno je Nejmar rekao prijateljima.
Francuski “Le Parisien javlja da je došlo do sastanka sportskog direktora PSŽ-a Antera Enrikea sa samim igračem i njegovim predstavnicima nakon čega je Enrikue priznao da ne može garantovati ostanak 26-godišnje zvijezde u Parizu.
U francuskom klubu je zavladala panika, na razne načine pokušavaju nagovoriti Nejmara na ostanak, a čak su i predstavnici kluba otputovali u Brazil na razgovore s njim.
PSŽ ga je prošlog ljeta platio 222 miliona evra i dao mu platu od 30-ak miliona evra godišnje. Vjeruje se da će Nejmar karijeru nastaviti u Španiji, tamo ga žele vidjeti i Real i Barselona.
“Da se pita mene, ja bih ga odmah vratio. Ne samo zbog odnosa koji imam s njim nego i zbog toga kakav je igrač. U svoju ekipu bih uvijek stavio Nejmara”, poručio je Ivan Rakitić, a slično razmišljaju i ostali igrači Barselone.
I u Realu ga čekaju raširenih ruku, čak je kapiten Serhio Ramos javno poručio da je Nejmar pravi igrač za madridski klub.
Ko bude htio da ga dovede moraće PSŽ-u platiti više od 300 miliina evra, a Brazilac je navodno spreman da pristane i na manju platu samo kako bi otišao iz Pariza.