Više od igre dovoljno za bod

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Fudbaleri prijedorskog kluba FSA u svojoj debitantskoj utakmici u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske – grupa Zapad remizirali su protiv Progresa (1:1), ali su, po svemu viđenom, na stadionu “Poljana”, gdje će biti domaćini, propustili priliku da ostvare prvu pobjedu.

Pomalo bojažljivo su izabranici trenera Nenada Bašića ušli u meč, a rival iz Kneževa iz situacije koja je “mirisala” na ofsajd poziciju, preko Petka Budića došao je do prednosti 0:1, piše Prijedor danas.

Domaći se oslobađaju pritiska pa u 29. minutu, poslije centaršuta kapitena Miloša Stevića iz slobodnog udarca sa desne strane, Igor Progomelja sa ivice šesnaesterca gađa donji lijevi ugao golmana Marka Markovića, koji je siguran.

U 41. minutu Danijel Bujić je lijepo uposlio Vedrana Mršića, koji šutira iskosa sa lijeve strane, Marković brani. U nastavku akcije je bio “kratak” i na odbijenu loptu natrčava Stević za izjednačenje 1:1. Tim rezultatom okončan je prvi dio susreta, a, ispostaviće se da će biti i krajnji ishod.

U nastavku prvi je zaprijetio Progres. Nakon solo prodora Dragan Verić, iskoristivši nepažnju protivničke odbrane, ulazi po lijevoj strani u kazneni prostor i šutira iz blizine, ali je lopta pogodila stativu.

Prijedorčani su do kraja imali više od igre, a protivnapade rivala gotovo bez greške zaustavljao je najbolji akter susreta, Aleksandar Vuković.

U 61. minutu se Anđelko Prokopić odlučio na šut sa oko 20 metara, ali je uzdrmao prečku. Gotovo je nevjerovatno kako lopta nije završila u mreži u 75. minutu poslije udarca Miloša Rudaka iskosa sa lijeve strane, da bi 5 minuta kasnije njegov centaršut sa desne strane sa oko 30 metara pokušao da iskoristi Miloš Rečević, no lopta upućena sa “peterca” odlazi preko prečke.

Statistika

Stadion: “Poljana” Prijedor

Gledalaca: 100

Sudija: Mladen Stupar (Prijedor) 7

Strijelci: 0:1 Budić u 10, 1:1 Stević u 41. minutu

Žuti kartoni: Progomelja, Bujić (FSA)

FSA: Vasiljević 7, Runić 6,5, A. Vuković 7,5, Rudak 6,5, Rečević 7, Stević 7, Mršić 6,5 (od 78. Došenović -), Prokopić 7, Banović 6,5 Bujić 7 (od 69. Karupović -), Progomelja 6,5

Progres: M. Marković 7, Đuranović 6,5, Filipović 6,5, S. Vuković 6,6, Prole 6,5, O. Marković 7, Aleksić 7, Verić 6,5, Vučić 7, Milanović 6,5 (od 89. Glamočić -)

Igrač utakmice: Aleksandar Vuković (FSA)