Mojes: Junajted mi nije dao dovoljno vremena

[dropcap]LONDON[/dropcap] Bivši menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da mu čelnici kluba sa “Old Traforda” nisu davali dovoljno vremena kako bi napravio uspjeh sa “crvenim đavolima”.

Mojes je u Junajted došao prošlog ljeta na preporuku legendarnog menadžera Aleksa Fergusona, ali je u aprilu dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata.

“Kad pogledam unazad, bio je to nemoguć posao. Bio sam očajan zbog gubitka posla jer sam osjećao da mogu da budem uspješan. Znali smo da je potrebno vrijeme da se naprave promjene i bili smo na putu da ih učinimo. Ipak, mislim da mi nisu dali dovoljno vremena ni za uspjeh ni za neuspjeh”, rekao je Mojes za “Dejli Mejl”.

On je priznao da je bio povrijeđen zbog načina na koji je dobio otkaz, jer je o prekidu saradnje saznao od novinara.

“Moju porodicu je pogodio način na koji smo saznali da sam ostao bez posla. Nisam očekivao da se tako nešto desi”, poručio je Mojes.

Preman njegovim riječima, Junajted je u to vrijeme radio na dovođenju Seska Fabregasa, Gereta Beja i Kristijana Ronalda.

“Bili smo blizu da dovedemo nekoliko velikih imena. Ne želim nikoga da optužim za neuspjeh, ali neke stvari jednostavno nismo uspjeli da ostvarimo. Preuzeo sam klub od najuspješnijeg menadžera u istoriji. Direktor je naslijedio jednog od najboljih administrativaca u istoriji, Dejvida Žila. Bio je to nov posao za dvoje ljudi”, objasnio je Mojes.

Pod njegovim vođstvom Junajted nije uspio da odbrani titulu u Premijer ligi, a klub je sezonu završio na sedmom mjestu i bez plasmana u evropskim takmičenjima.