Nikić ljut na sudiju Puvaču

[dropcap]KOZARSKA DUBICA[/dropcap] Nikola Nikić, šef stručnog štaba Modriča Maksime, razočaran je dešavanjima na utakmici 11. kola Druge lige Republike Srpske, grupa Zapad, odigranoj u Kozarskoj Dubici protiv Borca (2:2).

Tvrdi da tako nešto nije doživio u dugogodišnjoj karijeri.

“Domaći su izjednačujući pogodak postigli prema zvaničnom zapisniku u četvrtom minutu sudijske nadoknade, i to iz penala. Bunili smo se, jer jedanaesterac, koji je dosudio arbitar Duško Puvača, nije postojao, odnosno naš igrač Ratko Bojić nije igrao rukom”, naglasio je Nikić, koji je zbog gromoglasnih protesta u sudijskoj nadoknadi poslat na prijevremeno hlađenje.

On tvrdi da je penal mogao biti dosuđen i za “uljare”, ali po njegovim riječima nevjerovatno je šta se desilo u 21. minutu pri rezultatu 0:0, prenosi Glas Srpske.

“Tada je pomoćni sudija Goran Ilinčić signalizirao ofsajd Radoslava Prljete, ali je brzo spustio zastavicu. Lopta odbijena od protivničkog igrača došla je do našeg i postigao je gol. Puvača je pokazao na centar, a potom je kada su Dubičani sugerisali na ‘mahanje’ poništio pogodak”, nastavio je Nikić.

Legendarni as jugoslovenskog fudbala naglasio je da je sve viđeno u Kozarskoj Dubici kod gledalaca na tribinama izazivalo smijeh, pri tome ne kriveći korektnu ekipu trenera Željka Kneževića za ono što se događalo.

“Ovako nešto nikada nisam doživio. Uzalud čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske čine sve napore da fudbal na ovom prostoru napreduje. Dok je sudija poput Puvače od toga neće biti ništa”, kazao je Nikić.