Terzić: Sedam miliona pod hitno ili nas izbacuju iz lige

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Zvezdan Terzić, vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, rekao je danas da je klubu pod hitno potrebno 7 miliona evra ili mu prijeti izbacivanje iz Superlige Srbije.

“Javnost zna da imamo dug od 47 miliona evra, ali ukoliko se za mesec dana ne pronađe sedam miliona preti nam da ne nastavimo takmičenje u Superligi, a u igri je i oduzimanje bodova, minus šest”, rekao je Terzić novinarima poslije promocije novog trenera Nenada Lalatovića, koja je zbog isključenja struje na Marakani održana na tribinama stadiona.

Terzić je pojasnio koji su dugovi urgentni.

“Za Šišića i Bronovickog smo dužni 1,2 miliona evra, 2,4 za licencu i 1,5 miliona duga prema klubovima kako bismo mogli da registrujemo igrače. Kada dodamo na to blokadu računa od još dva miliona, funkcionisanje kluba dolazi u pitanje. Moramo da pronađemo novac”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, situacija je alarmantna.

“Nestanak struje oslikava stanje u klubu. Svi misle da je dug Zvezde virtuelan kao kod Reala i Barselone, ali nije tako. Crvena zvezda može da dođe na korak da bude klinički mrtva. Ipak, kakvi god da su problemi, Zvezda ide na titulu”, zaključio je Terzić.