Terzić: Mislili su da za šest utakmica nećemo preći centar

Zvezdan Terzic

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zadovoljan je 2018. godinom i kaže da je Zvezda i u Ligi šampiona pokazala da je veliki klub.

Na “Crveno-beloj večeri” Terzić je rekao da su mnogi sumnjali u uspeh njegovog kluba i da su ta loša predviđanja bila neopravdana.

Zahvalio se i svima koji su bili deo uspešne godine kluba kada se Zvezda vratila u Ligu šampiona.

“Kao što je svima poznato, Zvezda je posle 26 godina igrala u proleće u Evropi. Tako smo počeli ovu sjajnu godinu, nastavili osvajanjem titule Početkom jula startovali smo u kvalifikacijama za LŠ iz prvog kola i po prvi put u istoriji takmičenja desilo se da ekipa koja startuje iz prvog kola uđe u Ligu šampiona. Desio se Salcburg, po mnogima istorijska utakmica što i jeste i ostvarenje snova svih zvezdaša. Dočekali smo LŠ i nešto što su mnogi pre tri, četiri godine zamišljali kao imaginaciju”, rekao je Terzić.

On je istakao da se mnogo sumnji “raspalilo” i po odlasku u Monako, na žreb.

“I kad smo videli ‘grupu smrti’ rekli su da Zvezda neće preći centar u šest utakmica. Zvezda je opet pokazala koliko je velika. Ne samo da smo prešli centar, nego smo u grupi velikana evropskog fudbala osvojili četiri boda. Postigli smo pet golova i pokazali već protiv Napolija da utakmice na našem stadionu neće nikom biti lake. Utakmica protiv Liverpula je nešto što će se prepričavati decenijama i nešto na čemu će nove generacije navijača Zvezde stasavati”, rekao je direktor Zvezde.

Ponovio je da su sportski rezultati generator uspeha, da je dug kluba smanjen, podsetio na neke od infrastrukturnih poboljšanja i kako je Zvezda dobila licencu za LŠ.

“Pored svega smo uradili i grejanje terena što je bila naša obaveza prema UEFA jer su nam na reč dali licencu za Ligu šampiona… Sve ovo ne bismo mogli bez mira u timu i dobre atmosfere, ali i svih onih koji su učestvovali i kojima se zahvaljujem”, naglasio je Terzić.