Sušić: Ovo je moja oproštajna utakmica

[dropcap]SALVADOR[/dropcap] Bez obzira na ispadanje sa Mundijala u Brazilu 25. juna 2014. zlatnim slovima će biti upisan u istoriju države i sporta Bosne i Hercegovine.

Fudbalska reprezentacija BiH je danas, ovdje u Salvadoru, prvi put na svjetskim prvenstvima ostvarila pobjedu. Desilo se to u meču grupe F protiv Irana na stadionu Arena Fonte Nova, gdje su izabranici selektora Safeta Sušića slavili rezultatom 3:1, piše specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

“Čestitam igračima na dobro igri i pobjedi. Sasvim je zaslužena, imali smo više šansi i tokom čitavog susreta tražili pobjedu i dominirala terenom. Nama je ova pobjeda vrlo važna da bi se mogli nekako uzdignute glave vratiti u našu zemlju. Ne možemo se zadovoljiti s njom. Da je bilo malo više sreće i malo bolje igre u drugoj utakmici, ali i malo manje sudijske nepravde, otišli bi u osminu finala”, rekao je Sušić.

Na pitanje odlazi li sa klupe BiH, odgovorio je: “Ovo je moja oproštajna utakmica. Žao mi je što ih neće biti više. Lijepo je nekada biti slobodan, a ja sam sada slobodan i odlučujem sam o svojoj sudbini. To je moj odgovor. Ne mogu reći u ovom trenutku ni da ostajem, ni da odlazim. U ovom trenutku da imam odgovor vrlo rado bih vam ga dao. Biće mi žao kada budem odlazio iz reprezentacije.”

Sušić je istakao i da se napadačka igra isplatila BiH u susretu sa Irancima, koji su ga “iznenadili lošom igrom”.

Fudbalski reprezentativci BiH se večeras vraćaju u svoju bazu u Garužu, što nalažu pravila FIFA. Sa Internacionalnog aerodroma u Sao Paulu sutra će preko Minhena putovati za Sarajevo, javlja Anadolu Agency.