Terzić: Zvezda pred gašenjem

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Zvezdan Terzić, vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda, rekao je za medije u Srbiji da taj klub neće moći da izmiri dugovanja u predviđenom roku.

Zvezda, ali i još neki klubovi u Jelen Superligi Srbije dobili su 30 dana za izmirenje dugova prema bivšim igračima. Terzić kaže da Zvezda 4,9 miliona evra neće moći da izmiri u tom roku i dodaje da je klub pred gašenjem.

“Zvezda ima 4,9 miliona evra duga prema klubovima i bivšim igračima i od tog novca 1,5 mliona je po izvršnim odlukama disciplinskog sudije. To su pravosnažne presude i zbog njih ne možemo da registrujemo nove igrače. Ostalih 3,4 miliona još nije ni došlo na ‘disciplinsku’, a Fudbalski savez Srbije traži da se sav iznos izmiri za 30 dana kao uslov za licencu za takmičenje. Nije realno da Zvezda to uradi, niti je realno da to bude kriterijum. FSS preteruje, zategao je kao da smo u Švajcarskoj. To mora da se izmeni”, rekao je Terzić, koji je dodao da Gazijantep igra normalno iako OFK Beogradu već tri godine duguje 350.000 evra.

“Gazijantep se nesmetano takmiči u prvenstvu Turske. Sad neka mi objasne kako i ko to štiti srpske klubove. FSS se strogo drži knjige, a kada bi to radili svi u Evropi, pola klubova u 53 zemlje ne bi igralo. Da budem jasan, u narednih 30 dana ni Zvezda, ni drugi klubovi neće moći da izmire te nerealne zahteve”, ističe on.

Terzić je kazao da, što se njega tiče, zaposleni u klubu mogu da stupe u štrajk ako misle da je to rješenje za probleme.

“Zvezda je u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena je, devastirana, na korak do gašenja! Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme? Svi su grlili pehar iz Barija i delili premije posle titula i transfera. Pa, ako si deo sistema dok se uživa, onda moraš i da poturiš leđa kada je loše”, zaključio je Terzić.