Terzić: Samo nam dajte da preživimo

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je danas da će crveno-bijeli sigurno izmiriti sve svoje obaveze, ali da od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) traži razumne rokove kako bi klub preživio.

“Ne poziva Zvezda na opstrukciju. Naprotiv, uradićemo sve što je u našoj moći da regulišemo obaveze koje imamo. I smatramo da svi klubovi treba da ispune obaveze koje su preuzeli. Ali, samo pozivamo Savez na fleksibilniji stav povodom rokova za izvršenje tih obaveza, uzimajući u obzir trenutnu finansijsku situaciju u srpskim klubovima i privredi uopšte”, naveo je Terzić u pisanoj izjavi.

On je dodao i da FIFA i UEFA imaju fleksibilniji stav od FSS.

“Prvo se sve zasniva na opomenama i daje se vremena klubovima da se organizuju i izmiruju svoje obaveze. Ispada da su organi Saveza brži i efikasniji od organa UEFA i FIFA. U FSS se veoma brzo ide na suspenzije registracija ili nema izdavanja licenci zbog neizmirenih obaveza. Izmiriće Zvezda sve svoje obaveze, samo tražimo vremena da preživimo”, zaključio je Terzić.

Crvena zvezda je prije nekoliko dana dobila uslovnu licencu za nastup u Superligi, a ranije danas Disciplinska komisija FSS ostavila je na snazi zabranu registrovanja novih igrača, što znači da će šampion na premijeri u novoj sezoni u subotu protiv niškog Radničkog igrati bez novajlija.

Istu zabranu imaju i Partizan, OFK Beograd, Rad i Vojvodina.