Slavlje poslije 10 mjeseci

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Fudbaleri Leotara su ostvarili prvu pobjedu poslije 10 mjeseci. U prvom kolu Prve lige Republike Srpske na svom terenu su savladali Drinu HE rezultatom 2:1.

U 58. minutu “Police” su proključale. Milovan Dmitrović se probio po lijevoj strani odbrane Drine, Dejan Tasić ga je oborio, a sudija Gogić pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Lazar Zečević.

Radost Trebinjaca trajala je svega sedam minuta. Darko Rosić je pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Dalibor Damjanović i donio veliku radost svojoj ekipi.

U 79. minutu Leotar je ponovo poveo. Dugo je trajala akcija oko šesnaesterca Drine, Nenad Stojanović je bio strpljiv i u pravom momentu uposlio rezervistu Miloša Markovića, koji je iz okreta sa 15 metara pogodio suprotni ugao, piše Glas Srpske.

“Zadovoljan sam prije svega rezultatom, ali i igrom u pojedinim momentima, iako smo imali oscilacija. U drugom dijelu, nakon primljenog gola, pokazali smo karakter i nastavili da napadamo, što je rezultovalo našim drugim golom. Kada se sve sabere i oduzme, mislim da je naša pobjeda zaslužena. Zahvalio bih publici koja je prepoznala ovo što se radi u Leotaru i došla u velikom broju da nas podrži”, rekao je Damjan Ratković, trener Leotara.

Statistika

Strijelci: 1:0 Zečević iz penala u 57, 1:1 Damjanović u 64, 2:1 Marković u 79. minutu.

Stadion: “Police” u Trebinju.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) 6,5.

Žuti kartoni: Todorović, Milošević, Marković (Leotar), Tasić (Drina HE).

Crveni karton: Dejan Tasić (Drina HE) u 90+3. minutu.

Igrač utakmice: Dejan Popović (Leotar) 7.

Leotar: Kolak 6,5, Andrić 6,5, Milošević 6,5, Aćimović 7, Dmitrović 6,5 (od 58. minuta Marković 7), Cimirot 6,5, Popović 7, Zečević 6,5, Stojanović 7 (od 83. minuta Tasovac), Todorović 6,5 (od 90+3. minuta Pjaca), Jeknić 6,5.

Drina HE: Bojanović 6,5, Pljevaljčić 6, Pejović 6 (od 67. minuta Bojat 6), Sekulić 6, Damjanović 6,5, Marković 6, Rosić 6,5, Ig. Mirković 6, Iv. Mirković 6,5, Tasić 6, Krsmanović 6.