Dodik kupio 10 godišnjih karata za utakmice Leotara

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, odlučio je da svojim ličnim doprinosom, kupovinom 10 godišnjih karata, na simboličan način pomogne igračima i Upravi FK Leotar kako bi “Police” ponovo postale mjesto gdje se igra dobar fudbal.

U Dodikovo ime karte je kupila Ljubica Miljanović, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja, koja je kupila još 3 godišnje ulaznice.

“Na ovaj način se i ja pridružujem predsjedniku Republike Srpske, ali i svima onima kojima je Leotar na srcu i koji žele da se naš klub vrati u najprestižnija takmičenja”, rekla je Miljanovićeva i dodala da će karte biti uručene vjernim navijačima Leotara koji nisu u mogućnosti da ih kupe.

Miljanovićeva je zahvalila predsjedniku što je prepoznao važnost Leotara za Trebinje, jer su mu sada, kako je rekla, osim novca i dobre igre, najpotrebniji navijači koji su ovom klubu uvijek bili 12. igrač na terenu, pišu Nezavisne novine.

Milan Tomanović, potpredsjednik Leotara, izrazio je zahvalnost Dodiku i Miljanovićevoj što su se kupovinom godišnjih pretplatnih karata pridružili akciji kluba i podržali ga na putu oporavka, ističući da im u ovim trenucima to mnogo znači.

“Nadamo se da će njihov primjer slijediti i ostali i da će pomoći našem klubu da prebrodi tešku finansijsku situaciju i opstane u godini kada proslavlja 90 godina postojanja. Nova uprava Leotara za nešto više od mjesec dana uspjela je da konsoliduje klub, vrati pola miliona maraka duga povjeriocima, da potpiše ugovor sa UEFA za rekonstrukciju stadiona vrijednosti od oko 187.000 KM, te da dobrim i poštenim igrama vrati Leotar na prvo mjesto”, istakao je Tomanović.

U Leotaru imaju u planu i održavanje donatorske večeri, na kojoj bi se prikupljala sredstva za klub.

“Iako je mnogo urađeno, i dalje se nalazimo u opasnosti. Postoji još mnogo dugova koje treba vratiti, ali i obezbijediti sredstva za tekuće finansiranje obaveza i troškova takmičenja. Cilj je da na jednom mjestu okupimo sve one koji žele i mogu da pomognu klubu. Svaki iznos je dobrodošao, pa i onaj minimalan, jer sa više takvih donacija može mnogo da se uradi”, zaključio je Tomanović.