Savićević i Katanec na Turniru prijateljstva

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Turnir prijateljstva, koji je u Bijeljini okupio 15 mladih ekipa najboljih fudbalskih klubova bivše Jugoslavije, danas je posjetio Dejan Savićević, koji je za jugoslovensku reprezentaciju odigrao 83 utakmice i postigao 30 golova.

Savićević je rekao da je okupljanje nekadašnjih prvoligaša u regionu dobra ideja i da ga turnir podsjeća na nekadašnje skupove u bivšoj Jugoslaviji na kojima je i sam učestvovao.

Komentarišući za Srnu aktuelno Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Savićević je naveo da nije očekivao mnogo golova, ali da je to dobra stvar za fudbal.

Savićević kaže da je iznenađen i veoma razočaran igrom Španije i Engleske, koje nisu prošle ni grupno takmičenje.

Prema njegovim riječima, južnoameričke reprezentacije igraju dobro, možda zbog klime, jer je evidentno da se bolje kreću i igraju nego evropske reprezentacije.

Njegovi favoriti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu su Brazil i Argentina, a kaže da je i Belgija dobar tim, koji može da iznenadi.

Turnir prijateljstva danas je posjetio i selektor slovenačke reprezentacije Srećko Katanec, jedan od najboljih igrača koje je Slovenija dala reprezentaciji Jugoslavije.

Nekadašnji igrač “Dinama”, “Partizana” i “Olimpije” istakao je važnost ovakvog turnira za igrače na njihovom početku, jer imaju priliku da odmjere snagu i uporede kvalitet igre u regionu.

Finalisti Turnira prijateljstva su OFK Beograd i “Dinamo” iz Zagreba, koji će odmjeriti snage u nedjelju, 22. juna, u 16.30 na stadionu u “Radnika” u Bijeljini.

U polufinalnim mečavima danas je OFK Beograd sa 3:1 pobijedio je “Olimpiju” iz Ljubaljane, a zagrebački “Dinamo” beogradsku “Crvenu zvezdu” penelima, nakon što je utakmica završena sa 1:1.