Turnir u malom fudbalu od 23. do 29. juna

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Prvi turnir u malom fudbalu pod nazivom “Jelen strit fudbal”, pod pokroviteljstvom kompanije “M:tel” i u organizaciji banjalučkog Centra za edukaciju, omladinu i sport, biće održan u Banjaluci od 23. do 29. juna, a sav prihod biće usmjeren u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima u poplavama.

Direktor turnira Sergej Močević rekao je da će turnir u uličnom fudbalu biti održan na Trgu Krajine, a da se ekipe mogu prijaviti na štandu koji je postavljen na ovom trgu svaki dan od 12 do 22 časa do nedjelje, 22. juna, u 18 sati.

Izvlačenje grupa i parova predviđeno je za isti dan u 19 sati, javlja Srna.

Močević je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je do sada prijavljeno više od 30 ekipa, a očekuju se učešće njih oko 60.

Goran Ćejić, izvršni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, istakao je da Fudbalski savez podržava sve projekte koji se bave razvojem fudbalske igre.

“Ulični fudbal je iznjedrio najbolje fudbalere i najbolje reprezentativce”, rekao je Ćejić.

On je dodao da će se Fudbalski savez Srpske maksimalno potruditi da materijalno i tehnički pomogne ovaj turnir i pozvao sve fudbalske klubove da dođu na turnir i obrate pažnju na mlade fudbalere od 9 do 12 godina.

Portparol kompanije “M:tel” Aida Halilović rekla je da je ovaj turnir još jedna prilika za promociju sporta, djece u sportu i sportskih početaka.

Ona je najavila mogućnost učešća i ekipe “M:tela”, dodajući da ova kompanija paralelno sa turnirom organizuje mini turnir u izvođenju penala, a najboljima će biti dodijeljenje posebne nagrade.

Halilovićeva je napomenula da su pioniri i kadeti, umjesto prijave za turnir, trebalo da pozovu humanitarni broj 1458.

Turnir, koji će svečano biti otvoren u ponedjeljak, 23. juna, od 19 časova, podržali su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Banjaluka, kompanija “Jelen” i Hipo Alpe Adria banka.