Bijeljina domaćin turnira kadeta iz najvećih klubova regiona

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbalski “Turnir prijateljstva 2014”, na kojem će učestvovati dječaci do 14 godina iz najvećih klubovi iz regiona, biće održan od 16. do 21. juna u Bijeljini.

Na turniru će učestvovati 16 klubova: Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar, Partizan, Osijek, Velež, Olimpija, Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd, dok će specijalni gost iz Italije biti Milano.

Inicijator ideje da se na jednom mjestu okupe najbolje ekipe iz regiona, bivši srpski reprezentativac Savo Milošević, rekao je da je osnovni cilj “Turnira prijateljstva” pružanje mogućnosti novim mladim talentima “da se pokažu, druže i sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država”.

“O tome govori i samo ime turnira. Skorašnje poplave su na loš način pokazale da saradnja u regionu treba da bude na većem nivou i da je to potreba ljudi koji žive i rade na ovim prostorima”, izjavio je Milošević, koji trenutno obavlja funkciju direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Njegova ideja je naišla na veliko odobravanje i podršku svih fudbalskih saveza iz regiona. Predstavnici FSS i BiH, Mitar Mrkela i Murat Jaha, rekli su da će njihovi savezi sve učiniti da se ovaj turnir održi na visokom nivou i da sve protekne u najboljem mogućem redu.

“Smatramo da klubovi u regionu treba da slede politiku dobrih odnosa, kakvu imaju savezi. Nadamo se da će ovaj turnir pomoći da se takvi odnosi uspostave”, izjavio je Mrkela.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petrović izrazio je zadovoljstvo što se Turnir prijateljstva održava u Bijeljini i naglasio da je prijateljstvo najvažnija poruka koju turnir sa sobom nosi.

“Raduje me činjenica da će na ovom turniru učestvovati dječaci od 14 godina. Oni će imati priliku da se upoznaju, druže i pokažu šta znaju u fudbalskom smislu, ali prvenstveno da se upoznaju kao prijatelji”, poručio je Petrović.

Turnir prijateljstva podržali su mnogi poznati fudbaleri iz cijelog regiona, a jedan od promotera, bivši napadač Crvene zvezde i Sarajeva Husref Musemić, nije krio zadovoljstvo što je svojim prisustvom pomogao promociji tunira.

“Drago mi je da se Milošević vraća u rodni kraj i da nije zaboravio odakle dolazi. Sam naziv turnira već mnogo toga govori. Nadam se da će djeca igrama na terenu sklopiti nova prijateljstva i vratiti izgubljeno povjerenje”, rekao Musemić.

Dolazak na turnir već su potvrdili Srećko Katanec, Ivan Gudelj, Dejan Savićević, Zdravko Mamić, Dragan Džajić i mnogi drugi.

Utakmice “Turnira prijateljstva” igraće se na 4 terena – u Bijeljini, Johovcu, Stanišiću i Janji.