Rumenige: Gvardiola ostaje trener

[dropcap]MINHEN[/dropcap] Trener fudbalera minhenskog Bajerna Pep Gvardiola dobio je snažnu podršku kluba na početku priprema za drugu sezonu u njemačkom i evropskom gigantu.

Predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige izjavio je u intervjuu za Bild am Zontag da klub nikada neće otpustiti španskog stručnjaka i istakao da će on ostati trener “najmanje do isteka ugovora” 2016. godine.

“Bajern nikada neće otpustiti Pepa Gvardiolu. To vam danas mogu dati napismeno. Saradnja je potpisana do 2016. godine i mogu da garantujem da će do tada sigurno biti naš trener”, rekao je Rumenige, a prenosi B92.

On je ovo rekao na pitanje da li je zabrinut zbog mogućnosti da klub ove sezone ima probleme jer veliki broj njegovih zvijezda još nije počeo pripreme poslije učešća na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Novinar Bilda je takođe podsjetio da je Bajern otpuštao trenere poslije razočaravajućih sezona nakon prethodna dva Svjetska kupa.

Gvardiola je u prvoj sezoni s minhenskim klubom ubjedljivo osvojio prvenstvo Njemačke i kup, ali nije uspio da stigne do završnice Lige šampiona.