Uzeo državljanstvo Ukrajine da bi igrao za reprezentaciju, a sada je dobio poziv u rat!

[dropcap]HARKOV[/dropcap] Fudbaler Metalista iz Harkova, Edmar je prihvatio ponudu ukrajinskog fudbalskog saveza da igra za njihov nacionalni tim i uzeo je njihov pasoš, a sada zbog toga je dobio poziv za vojsku.

U bivšim republikama Sovjetskog saveza je moderno u posljednjih dvadesetak godina da za tamošnje nacionalne timove igraju strani fudbaleri, naročito Brazilci, a od te prakse nije odstupila ni Ukrajina koja je naturalizovala Edmara, igrača koji je još 2002. godine došao u ovu zemlju i prihvatio da igra za reprezentaciju.

Ipak, izgleda da je brazilski fudbaler itekako zažalio zbog ove odluke, jer zbog ratnog stanja u Ukrajini, on je kao državljanin te zemlje dobio poziv za vojsku na koji će morati da se odazove.

„Ovo nisam očekivao. Nervozan sam jer mi se čini da ne mogu ništa da uradim, a moja supruga je prestravljena. Iz kluba su rekli da će pokušati da reše ovaj problem. iskreno, ne znam šta bih radio da moram stvarno da idem u vojsku. Nisam nikako očekivao da će ovo da se desi kada sam aplicirao za ukrajinski pasoš“, rekao je Edmar, a prenosi Telegraf.