Snajder: Vrijeme je da osvojimo trofej

[dropcap]AMSTERDAM[/dropcap] Fudbalski reprezentativac Holandije Vesli Snajder rekao je danas da “lale” mogu da osvoje titulu svjetskog prvaka na šampionatu u Brazilu.

“Na svakom prvenstvu cilj je trofej. Prije četiri godine smo imali težak posao u takmičenju u grupi, ali smo baš dobro funkcionisali. Nažalost, kasnije smo izgubili u finalu. To mi je bio jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Ipak, najljepše u fudbalu je to što možeš da dobiješ novu šansu. Zašto ove godine Holandija ne bi mogla da bude prvak? Imamo sjajan tim i atmosferu koja ga okružuje”, rekao je Snajder za sajt FIFA.

Holanđani su takmičenje u B grupi završili sa maksimalnih 9 bodova, uz pobjedu nad Španijom od 5:1 koja je napravila pravi fudbalski “zemljotres”.

To je bio revanš Holanđana ekipi Španije za poraz u finalu Mundijala 2010.

Protivnik Holanđana u osmini finala biće selekcija Meksika.

“Kada pobjeđujete, atmosfera u ekipi je odlična. Prije početka Mundijala mnogi su mislili da ne možemo da prođemo ni grupu. Mi smo, međutim, vjerovali i sada imamo novi sistem igre. Španci nam praktično nisu stvorili šansu, kao ni Čile i Australija. Svako u timu zna svoju ulogu, a posebno smo opasni iz kontranapada”, zaključio je Snajder.

Reprezentacija Holandije je do sada tri puta gubila u finalima Mundijala – 1974. od Njemačke, četiri godine kasnije od Argentine i u već pomenutom finalu 2010. od Španije.