Sudiju udarao pištoljem po glavi

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Lice čiji su inicijali S.O. danas je u Blagaju, kod Mostara, fizički napalo sudijsku trojku nakon utakmice juniorskih fudbalskih ekipa Sloge iz Ljubuškog i Blagaja.

Pred kraj utakmice jedan igrač Blagaja je zbog dobijenog drugog žutog kartona morao napustiti utakmicu. U tom momentu S.O. je demonstrativno skočio sa klupe FK Blagaj i počeo verbalno vrijeđati pomoćnog sudiju.

Nakon završetka utakmice sudijska trojka je sjela u automobil i krenula prema Mostaru, a potom ih je S.O. pretekao svojim vozilom, prepriječio im put i uz prijetnju vatrenim oružjem natjerao ih da izađu iz automobila.

Kada su sudije izašle iz automobila, on je drškom revolvera uz psovke nekoliko puta udario M.S. u glavu, nakon čega je sjeo u svoj automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Povrijeđeni M.S. je prevezen u Centar urgentne medicine Bolnice u Mostaru.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je portalu Klix da je Suad O. lišen slobode i priveden u službene policijske prostorije, te se nad njim vodi kriminalistička obrada.

Zbog utvrđivanja svih okolnosti uzimaju se izjave očevidaca i učesnika incidenta, a policija će u dogovoru sa Tužilaštvom odlučiti o daljim aktivnostima.

Policija traga i za pištoljem kojim su nanesene povrede sudijama.

Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK, rekao je da ova utakmica nije bila najavljena policiji, te da stoga nije bila ni obezbjeđivana.

Federalni mediji prenose da su napadnute sudije Boris Dujmović, Sanel Grljević i Marko Sesar.