Kozara nema pravo na kiks protiv Slobode

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Fudbaleri Kozare ugostiće novogradsku Slobodu u derbiju petog kola Prve lige Republike Srpske, koji se igra danas od 16.30 u Gradišci.

Domaći tim nema pravo na kiks protiv Novograđana pošto su u prvom kolu “prosuli” bodove protiv Tekstilca. Trener Gradiščana Igor Janković, međutim, kazao je da pritiska uoči derbija ne smije biti.

“Pred nama je ključna serija utakmica koja će obilježiti jesenju sezonu. U narednih šest kola četiri puta smo domaćini, a prvi susret nam je protiv Slobode. Njihov kvalitet nam je poznat, ali učinićemo sve da dođemo do pobjede koja nas ‘gura’ u gornji dio tabele”, izjavio je Janković za Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, Kozara je jedna od ekipa koja je pozitivno obilježila start sezone u Prvoj ligi Srpske.

“U poslednja tri kola, iako smo dva puta gostovali, osvojili smo sedam bodova i ako sa novim trijumfom ovjerimo dobru igru i protiv Slobode, biće razloga za zadovoljstvo. Igraćemo otvoreno, napadački sa dva špica, jer tandem Miloš Srndović i Neđo Šuka može svakome pomrsiti račune”, dodao je Janković.

Sredinom sedmice Sloboda se plasirala u osminu finala Kupa RS, što im je dalo novi podsticaj za dalje nastupe.

“Plasmanom u osminu finala Kupa Republike Srpske, sa optimizmom odlazimo na megdan starom znancu, Kozari. Izuzimajući Milovana Aćića, čiji je nastup neizvjestan zbog povrede, spremni smo da se nadigravamo, a poslije tri domaća trijumfa želja nam je da prvi put ove sezone pobijedimo u gostima”, rekao je napadač novogradske Slobode Ljuban Antonić.

Parovi

  • Trebinje: Leotar – Napredak
  • Foča: Sutjeska – Sloboda (MG)
  • Gradiška: Kozara – Sloboda (NG)
  • Teslić: Proleter – Vlasenica
  • Gacko: Mladost – Drina HE
  • Omarska: Rudar Prijedor – Podrinje
  • Krupa na Vrbasu: Krupa – Tekstilac

Sve utakmice igraju se u subotu od 16.30.