Šteta u ŠK Doboj 60.000 KM

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Šahovski klub Doboj je pretrpio štetu od oko 60.000 KM tokom majskih poplava i nalazi se na marginama djelovanja, rekao je predsjednik kluba Zdravko Đuričić.

On ja naveo da je tokom poplave uništena oprema u iznosu od oko 34.000 KM, dok je Gradska komisija za procjenu štete prikazala da je građevinska šteta na objektima kluba oko 25.000 KM.

“Uništena su 32 specijalna šahovska stola, od kojih jedan košta od 300 do 500 KM”, rekao je Đuričić i dodao da je nenadoknadiva šteta klubu pričinjena uništavanjem oko 240 stručnih knjiga i naslova, koje je klub obezbijedio tokom 60 godina postojanja.

“Klub, koji je dosad opstajao zahvaljujući entuzijastima, sada se nalazi na margini i bez ozbiljnije pomoći. Oko 45 registrovanih članova i veliki broj rekreativaca igre na 64 polja ostaće bez prostorija”, rekao je on.

Đuričić kaže da je nezadovoljan odnosom Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovske unije BiH, za koje je naveo da od majskih poplava nisu izrazili želju da pomognu u saniranju štete. Ističe da su klubovi prepušteni sami sebi.

“Sve nam je potrebno, od adaptacije objekata do prateće opreme”, navodi on.

On je naglasio da se šah ubraja u sportove koji s malo ulaganja, u odnosu na druge sportove, daju velike rezultate.