Aplikacija “Cortana” vidovitija od Nostradamusa

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Koliko kompjuterska tehnologija napreduje iz godine u godinu, pokazala je i aplikacija “Cortana” kompanije “Microsoft”, koja je dala zavidne rezultate na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, jer je pogodila sve učesnike četvrtfinala.

Nije lako predviđati rezultate, posebno na ovom prvenstvu, gdje smo vidjeli dosta iznenađujućih rezultata, a plasman među osam najboljih obezbijedile su četiri reprezentacije iz Evrope, tri iz Južne Amerike i jedna selekcija iz Srednje Amerike, prenose Nezavisne novine.

Virtuelni asistent na telefonima sa operativnim sistemom Windows ima stoodstotni učinak u pogađanju ishoda mečeva sa Svjetskog prvenstva, od kako je u eliminacionoj fazi započeo eksperiment. “Cortana” je, između ostalih, predvidjela i poraz SAD od Belgije.

Predikcije se vrše uz pomoć mini-aplikacije “Bing Predictions Engine”, koja proračune bazira na prethodnim rezultatima timova, kao i brojnim drugim faktorima poput vremenskih uslova, stanja terena i prednosti domaćeg terena.

Ova aplikacija može dobro da dođe kladioničarima koji žele da zarade na Mundijalu i mnogi će poslije ovih pogodaka sigurno zatražiti pomoć prije odlaska u kladionicu.

“Cortana” je već iznijela i prve prognoze i četvrtfinalnih mečeva u kojima se sastaju Brazil – Kolumbija i Francuska – Njemačka. Ova aplikacija kaže da će se među četiri najbolje ekipe svijeta plasirati Brazil i Njemačka, dok se još čeka prognoza mečeva Argentina – Belgija i Kostarika – Holandija.

Susreti četvrtfinala igraju se u petak i subotu, nakon čega slijede dva dana pauze prije polufinalnih mečeva.

Finale Svjetskog prvenstva u Brazilu zakazano je za 13. jula, dok se dan ranije igra meč sa treće mjesto.