Kokanović brži od pištaljke

[dropcap]MRKONJIĆ GRAD[/dropcap] Poslije velike drame, golom Nemanje Kokanovića u četvrtom minutu sudijske nadoknade, fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada su savladali Napredak sa 3:2.

Na posljednjoj utakmici trećeg kola viđeno je mnogo uzbuđenja. Gosti su vodili sa 2:1, imali igrača više od 76. minuta, pošto je isključen rezervista domaćih Milan Šakić, i kada su svi očekivali da će pokušati doći do tri boda, primili su gol.

Sloboda se nije predavala, što se isplatilo u posljednjim sekundama meča.

“Volim neizvjesne, haotične utakmice. Odigrali smo dobro prvih 25 minuta, ali smo onda ušli u seriju grešaka i sami sebi zakomplikovali situaciju. Primili smo dva pogotka, jurili rezultat i uspjeli da sa igračem manje dođemo do gola. Vjerovali smo u pobjedu, a moram priznati da smo imali i sreće”, rekao jeĐorđe Inđić, trener Mrkonjićana, za Glas Srpske.

Poslije prva tri kola Sloboda je upisala dvije pobjede i poraz.

“Zadovoljan sam rezultatima, a igrom još nisam. Imamo šest novih igrača i ja sam stigao prije početka sezone, pa nam treba malo više vremena da se uigramo. Nadam se da je ovaj meč najava naših boljih partija. Ono što je sigurno, igraćemo napadački u svakom duelu”, rekao je Inđić.

Gosti iz Donjeg Šepka imaju za čim da žale. Propustili su vođstvo i priliku da sa igračem više dotuku domaćina, a smatraju da su zaslužili bar bod.

“Imali smo šansu i za pobjedu, ali mislim da je neriješeno najrealniji ishod utakmice. Kod rezultata 2:2 naš igrač Filip Matić imao je veliku priliku, ali je domaći golman spriječio pogodak. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i već u subotu protiv Krupe pružiti bolju igru i zabilježiti pobjedu. Mislim da igramo dobro, stvaramo prilike i postižemo golove, čak i na strani, i da ćemo u narednim utakmicama to materijalizovati”, rekao je Zoran Vasiljević, trener Napretka.

Statistika

Strijelci: 1:0 Karalić iz penala u 3, 1:1 Jevtić u 28, 1:2 Jevtić u 44, 2:2 Karalić u 48, 3:2 Kokanović u 90. minutu.

Stadion: “Luke” u Mrkonjić Gradu.

Gledalaca: 150.

Sudija: Dalibor Anđić (Omarska) 7.

Žuti kartoni: Čehaja, Blagojević, Sladojević, Tadić, Topić, Karalić (Sloboda), Mijailović (Napredak).

Crveni karton: Milan Šakić (Sloboda) u 76. minutu.

Igrač utakmice: Vladimir Karalić (Sloboda) 7,5.

Sloboda (MG): Ilić 7, Blagojević 6 (od 50. minuta Šakić 5), Karalić 7,5 (od 80. minuta Vidović -), Tadić 6,5, Jeftenić 6,5, Topić 6,5, Kokanović 7, Miletić 7, Sladojević 7, Bereta 7, Čehaja 6,5 (od 75. minuta Vrebac -).

Napredak: Krsmanović 7, Radović 6,5, Erić 6, V. Filipović 6, Nikolić 6, Mijailović 6 (od 83. minuta Stevanović -), Marić 6,5, Matić 6,5, Jovanović 6,5, Lazarević 6,5 (od 61. minuta Pajić), Jevtić 7 (od 80. minuta M. Filipović -).