Napredak iz Donjeg Šepka: Nema naše krivice

[dropcap]DONJI ŠEPAK[/dropcap] Fudbalski klub Napredak izdao je saopštenje u kojem tvrdi da nema krivice ovog sportskog kolektiva za dešavanja na utakmici a Rudar Prijedorom.

Gosti su, podsjetimo, najavili žalbu Fudbalskom savezu Republike Srpske zbog navodne sudijske krađe u Donjem Šepku.

“Sve smo učinili da se gosti iz Prijedora osjećaju ugodno u našem mjestu. Mislimo da je od dočeka do zbivanja na terenu od strane igrača, stručnog štaba i uprave našeg kluba sve bilo u najboljem redu. To su nam potvrdili i gosti kao i službena lica na utakmici, ali i prilikom odlaska iz Donjeg Šepka. Lično nam je pri odlasku zahvalio sekretar Rudar Prijedora Zijad Čanić. Službena lica nisu u našoj odgovornosti, ali mislimo da je dovedena do apsurda činjenica da se kontrolor Obren Mirić u jednom trenutku sklonio od jakog nevremena i kiše na klupu domaćih”, stoji u saopštenju Napretka.

Dalje se nadvodi da se nezadovoljstvo gostiju može odnositi samo na suđenje.

“Glavni arbitar Dragan Mejakić nije tendenciozno sudio, a njegove odluke bile su plod slobodnog sudijskog uvjerenja i nisu uticale na rezultat. Gol koji je postigao naš napadač Ivan Ninić je bio apsolutno regularan. Što se tiče isključenja igrača Rudar Prijedora Nebojše Šodića i našeg Ivana Ninića, ni mi nismo zadovoljni jer smatramo da je bilo prestrogo”, stoji u saopštenju.

Na kraju saopštenja, koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora FK Napredak Jevto Jevtić, navodi se da u Napretku žele da se održi regularnost prvenstva.

“Stojimo na raspolaganju da se na objektivan način utvrde činjenice i preduzmu adekvatne mjere. Smatramo da jednostrano iznošenje činjenica ne koristi nikome i da svi moramo imati dovoljno snage i za poraz kao jedan od mogućih ishoda utakmice, bez obzira koliko on bio neočekivan i nepoželjan”, navode iz Napretka.