Ilić obećao pune mreže

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Kada su u upravi Drine razmišljali koga da dovedu kako bi pojačali napad ekipe u Premijer ligi BiH, izbor je pao na Aleksandra Ilića, brzonogog napadača, koji je ponikao u redovima Zvorničana, prošao sve selekcije i jedno vrijeme proveo u ekipi Istre 1961 iz Pule.

Njegova velika prednost bila je to što je sa većinom igrača Drine igrao u prvenstvima Republike Srpske i što mu adaptacija nije bila potrebna.

Od njega Zvorničani očekuju prije svega golove, koje je postizao kao od šale dok je bio u mlađim selekcijama i prvom timu, piše Glas Srpske.

“Zadovoljan sam što ću ponovo nositi dres matičnog i najomiljenijeg kluba. Mislim da imamo dobru ekipu, pojačanja koja su stigla su veoma kvalitetna, što su pokazali u dosadašnjem dijelu priprema. Konkurencija u ekipi je zdrava, jer na svakom mjestu imamo po dva kvalitetna igrača. Meni će biti lakše u odnosu na ostala pojačanja, jer sam sa većinom igrača već igrao, a poznajem i sistem rada trenera Dragana Mićića. Volio bih da moji golovi budu odlučujući u utakmicama u Premijer ligi, ali nije toliko ni bitno ko će biti strijelac, već da ekipa pobjeđuje i da obezbijedimo opstanak u ligi”, rekao je Ilić.

I trener Mićić ima samo riječi hvale za mladog fudbalera.

“Poznati su njegovi kvaliteti, posebno u napadu, jer posjeduje brzinu, ali i pregled igre. Uz ostale napadače, mislim da sa Ilićem imamo priliku da igramo ofanzivno. Ima i jednu sezonu iskustva više nastupajući u ekipi Istre, što će mu mnogo značiti u jakim utakmicama Premijer lige BiH”, naglasio je Mićić.

Turnir

Drina će posljednje provjere pred prvenstvo imati na Memorijalnom turniru “Božidar – Boža Kićović”, koji se igra ovog vikenda u Loznici.

Prvog dana smotre, u subotu, u polufinalnim susretima se sastaju od 16 časova Kolubara (Lazarevac) – Mačva (Šabac), a od 18 Drina i domaćin turnira Loznica.

U nedjelju od 16 časova igra se utakmica za treće mjesto, a finalni meč je planiran za 18 časova.