Platini: FIFA ima očajan ugled

[dropcap]BERLIN[/dropcap] Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da je fudbal u stagnaciji zbog vladavine prvog čovjeka FIFA Sepa Blatera, ali i dodao kako vjeruje da će Švajcarac produžiti svoj mandat i poslije 2019.

Platini je nedavno saopštio da neće biti konkurencija Blateru na izboru za prvog čovjeka FIFA u maju 2015, mjestu na kojem je Švajcarac od 1998.

“Nisam kukavica i nemam strah od Blatera. Još uvijek ne razmišljam o preuzimanju FIFA, pošto mi je fokus na UEFA, ali u budućnosti imam želju da prezmem svjetsku organizaciju. Mislim da Blater ne bi trebalo ponovo da se kandiduje jer FIFA ima očajan ugled i fudbal pati. Dobro poznajem Blatera i ne bi me iznenadilo da se nakon narednih pet godina ponovo kandiduje”, rekao je Platini za “Bild”.

On je istakao da dodjela domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. Kataru pravi potez FIFA.

“Ne žalim što su Rusija i Katar dobili domaćinstva, pošto sam htio da organizatori budu oni koji nikada nisu bili. Što se tiče korupcije oko izbora Katara, mogu da kažem da to još nije dokazano. Sakuplja se materijal, ako ga uopšte ima”, zaključio je Platini.

Nekadašnji francuski fudbaler ponovio je da je protiv uvođenja savremene tehnologije u fudbal, iako se na Mundijalu u Brazilu pokazala kao dobar potez.