Troicki na turniru u Banjaluci

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Porvatnik na ATP tur poslije jednogodišnje suspenzije, srpski teniser Viktor Troicki, mogao bi da nastupi na čelendžeru u Banjaluci, koji se održava od 8. do 14. septembra!

Ovu informaciju potvrdio je izvor “Glasa Srpske” blizak organizatorima turnira u Banjaluci.

Pošto su male šanse da će Troicki do tada obezbijediti dovoljan broj poena kako bi se našao u glavnom žrijebu turnira, organizatori će mu vjerovatno morati ponuditi specijalnu pozivnicu.

“Mislim da oko toga neće biti problema. Organizatoru svakog čelendžera, pa i većine ATP turnira bila bi čast da takav igrač nastupi na njihovom turniru. Mislim da će dodjela vajld karte biti formalnost”, rekao je sagovornik banjalučkog lista.

Nekada 12. teniser svijeta je i sam najavio da će poslije turnira u švajcarskom Gštadu tražiti pozivnicu od organizatora turnira u Kicbilu, a potom preći na čelendžere.

Turnir u Banjaluci odlično mu se uklapa u raspored. Naime, te sedmice nema ATP turnira zbog mečeva Dejvis kupa, a Troicki je već ranije najavio da neće nastupiti za Srbiju u meču protiv Indije za opstanak u Svjetskoj grupi, pošto mu se ovaj termin ne uklapa u kalendar.

Srpski as će tada nastupiti na jednom od pet čelendžera, a u konkurenciji Šćećina (Poljska), Istanbula (Turska), Sevilje (Španija) i Bijele (Italija) dolazak u Banjaluku nameće se kao logičan slijed događaja.

On je u Banjaluci posljednji put nastupio 2005. kada je imao 19 godina. Već tada je pokazao veliki potencijal, pošto je u finalu izgubio od Grka Vasilisa Mazarakisa.

Pobjedniku 100 bodova

ATP čelendžer u Banjaluci spada u jače turnire iz ove kategorije, jer pobjedniku pripada 100 ATP bodova.

Radi poređenja, plasman u treće kolo jednog od 4 grend slem turnira donosi 90 bodova.