Krupa iz Mrkonjić Grada nišani vrh tabele

[dropcap]MRKONJIĆ GRAD[/dropcap] Novi član Prve lige Republike Srpske, Krupa, nalazi se na sedmodnevnim pripremama u Mrkonjić Gradu.

Na stadionu “Luke” dva puta dnevno trenira 26 fudbalera.

Fudbaleri Krupe su za 3 sezone iz Treće stigli do Prve lige Srpske, a ambicije uprave i stručnog štaba u novoj sezoni su plasman u gornji dio tabele, piše Glas Srpske.

Ekipu su pojačali Milovanović iz Rudar Prijedora, Jandrić iz Kozare i mladi fudbaleri banjalučkog Borca Stefanović i Popović.

“Plasmanom u Prvu ligu načinili smo veliki podvig. Svjesni smo kvaliteta ekipa u prvoj ligi, ali i našeg tima. Za prvenstvo se dobro pripremamo i vjerujem da imamo kvalitet za plasman u gornji dio tabele”, rekao je pomoćni trener Nikola Vidović, koji je vodio trening u odsustvu šefa stručnog štaba Slobodana Starčevića.

Kapiten Marko Erak ističe da fudbaleri treniraju dva puta dnevno, a akcenat je stavljen na sticanje kondicije i uigravanje ekipe.

-“Radimo veoma naporno, a paralelno uz sticanje fizičke kondicije radimo i na uigravanju ekipe. Iz dana u dan izgledamo sve bolje i sigurno ćemo igrati zapaženu ulogu u šampionatu”, rekao je Erak.

Fudbaleri Krupe su odigrali 3 kontrolna meča, a novi je zakazan u nedjelju na “Lukama” protiv banjalučkog BSK-a.

Teren sa vještačkom podlogom Krupe u Krupi na Vrbasu prilično je oštećen u katastrofalnim majskim poplavama. Međutim, uprava kluba je uz pomoć grada Banjaluka uspjela da u rekordno kratkom roku sanira oštećenja i osposobi igralište za odigravanje prvoligaških utakmica.