FK Naša Krila: Sudijska krađa i skrnavljenje fudbala u Gornjoj Slatini

FK Budućnost savladala je u Gornjoj Slatini ekipu Naša Krila rezultatom 2:1 u 14 kolu Regionalne lige Republike Srpske Centar, međutim bura oko ovo utakmice se ne stišava.

Naime, iz FK Naša Krila tvrde da su oštećeni, te da je glavnu ulogu u “krađi” imao sudija.

Kako dodaju, glavni sudija Velimir Drinić iz Modriče koji im je uz osam žutih pokazao i tri crvena kartona, što je direktno uticalo na rezultat.

Svi crveni kartoni su podijeljeni nakon drugog žutog. Pocrvenili su Željko Sušić u 38.minutu, a  zatim u 86.minutu isključeni su Milenko Jokić i Dario Prodić.

Saopštenje FK Naša Krila prenosimo u cjelosti:

U Gornju Slatinu smo otišli da odigramo utakmicu 14. kola Regionalne lige grupa ” Centar”. Ispostaviće se  na kraju da je tu bilo svega osim igre jer je glavnu ulogu preuzeo sudija Velimir Drinić iz Modriče umjesto da  to budu igrači domaće i gostujuće ekipe. Na samom početku prijem od  strane domaćih bio je za svaku pohvalu, ne sluteći šta će se  kasnije dešavati. Sudija je prije početka utakmice sve upozorio da neće tolerisati priču na terenu. Kada je počela utakmica sudija je zaboravio svoje izlaganje i počeo je dijeliti kartone kao na traci i to samo gostujućujoj ekipi jer  za domaće nijepostojao karton niti grub start. Naši igrači su dobili osam žutih i tri crvena kartona što je dovoljan pokazatelj kako se bahato ponašao sudija Drinić. U 18.minutu odmah žuti karton. Nije dosudio čist prekršaj za našu ekipu, naš igrač je dobacio riječima ”faul je sudija” na šta mu je ovaj pokazao žuti karton. Drugi je dodijeljen već u 23.minutu, dosuđen je prekršaj za domaćina, naš igrač je rekao ”nisam ga pipnuo” i dobio je karton. Treći karton pokazan je u 33.minutu isto zbog prigovora kako je smatrao glavni sudija. U 38.minutu naš igrač dobijadva žuta i crveni, prvi žuti za start, a  drugi što je pričao s  drugim igračem što nema nikakvog smisla. Isključuje nam igrača bez ikakvog povoda i već tada se znalo šta slijedi u nastavku. Pošto je rezultat bio 0:0 sudija Drinić je krenuo da sudi još angažovanije za domaćine kako bi im osigurao bodove. Povela je domaća ekipa  na veliku radost sudije Drinića. Uspjeli su domaći stići do drugog gola i vođstva 2:0. Nedugo zatim gosti postižu gol i smanjuju rezultat na 2:1 i tada kreću u ofanzivu. Da se  ne bi nešto neočekivano desilo sudija Drinić ponovo kreće u akciju. Zbog dozvoljenog ”remplovanja” u fudbalu on dosuđuje slobodan udarac i drugi žuti karton kapitenu ekipe Dariju Prodiću. U istom minutu isključuje nam još jednog igrača iz samo njemu znanih razloga, kako je on naveo u svom obrazloženju ”misli da mu je nešto opsovao”. Taj isti igrač poslije dobijenog kartona okrenuo se i krenuo prema svom golu u tom momentu mu sudija pokazuje drugi žuti karton a  time i crveni. Sa ova dva isključenja u istoj minuti a  trećim na utakmici sudija Drinić ako se tako može nazvati zatvara utakmicu i osigurava pobjedu domaćinu. Fudbalski klub Naša krila neće stati na ovome. Tražit ćemo pregledanje snimka od strane sudijske komisije i poništavanje nepravedno dosuđenih crvenih kartona. Jer ovo što se desilo nije više u duhu fer pleja niti fudbalske igre, ovo je skrnavljenje fudbala i svega lijepog što krasi ovaj sport”